Find det ultimative regntøj – Gode råd

Billigt sæt regntøj

Vi går ind i en tid hvor solen er et sjælendt syn på himlen. Der går der næsten ikke en dag uden, at der komme en lille regnbyge og genere os. Hvis vi vil undgå, at blive sjask våde må vi derfor tage vores forholdsregler. Det vil sige, at vi enten kan tage en paraply med når vi går ud, eller iføre os et sæt regntøj. Regntøjet er som regel det bedste valg, og derfor vil jeg nu hjælpe dig med, at finde det bedste sæt regntøj til dit behov.

CTA-knap

Jeg kigger på, hvad dit behov er, så du kan finde lige præcis den, der passer bedst til dig. Jeg gør dig blandt andet klar over, hvad du skal være opmærksom på når du køber regntøj, og hjælper dig til, at finde et godt og billigt sæt regntøj.

Hvad er dine behov?

Inden du finder et godt regnsæt, skal du finde ud af hvilke behov du har. Skal du kun bruge regntøjet nogle få gange om året, kan du sagtens nøjes med et billigt sæt. Går du derimod tur med din hund hver dag, eller er du ofte i skoven med kæresten? Så bør du investere i et dyre og bedre sæt regntøj.

Så sæt dig ned og find ud af hvad du skal bruge regntøjet til, og hvor ofte du skal bruge det.

Hvilke funktioner skal dit regntøj besidde?

Det siger sig selv, at dit regntøj skal være vandtæt. Man tester hvor vandtæt stof er ved, at spænde det over et rør. Man fylder derefter et andet rør oven på stoffet med vand. Jo højere vandstanden bliver i røret før det går igennem stoffet, jo mere vandtæt er det. Man angiver denne højde i mm. Som tommelfingerregel siger man, at hvis stof kan tåle et vandsøjletryk på 2.000 mm, så kan det forventes, at holde sne og regn ude. Min erfaring siger mig dog, at du skal væsentlig længere op i vandsøjletryk, hvis du skal bruge dit regntøj mere end en-tre gang om året. Jeg ville personligt ikke købe regntøj, hvis det ikke som minimum havde et vandsøjletryk på 5.000 mm.

Vi skal også kigge på hvor åndbart regntøj er. Når vi sveder er det vigtigt, at sveden kan blive transporteret ud gennem stoffet. Vi måler åndbarhed i hvor mange gram der kan transporteres pr kvadratmeter pr døgn. (g/m2/d). Jo flere gram stoffet kan transportere, jo bedre er det. Jeg anbefaler igen, at regntøjet har en åndbarhed på over 1500 (g/m2/d). (Læs mere om åndbarhed og regntæthed her)

Det er de vigtigste funktioner som regntøj skal besidde. Dertil kan vi så kigge på ekstra tilbehør som kan være meget brugbart. Her kan vi blandt andet nævne:

  • Aftagelig hætte.
  • Reflekser.
  • Tapede syninger/sømme.
  • Lynlåse til udluftning. F.eks. under armen.

Hvilke sæt regntøj skal du gå efter?

Jeg har valgt, at dele mine forslag op i tre kategorier, baseret på hvor ofte du skal bruge dit regntøj.

Let brug

Du bruger dit regntøj meget sjælendt. Du cykler aldrig i regntøj, og bruger det kun til, at gå nogle korte ture. Du har brug for et billigt sæt regntøj, der lige præcis kan holde dig tør. Du har ikke brug for en masse ekstra funktioner. Her er mit bud på et billigt sæt regntøj til dig: True North regnsæt til 299,95 kroner. Her har du et billigt regnsæt der er mere end nok til dit brug. Kan tåle et vandsøjletryk på hele 10.000 mm.

CTA-knap

Moderart brug

Du bruger dit regntøj en del, især i efterårs og vintermånederne. Du bruger det måske når du engang imellem cykler, og kunne godt bruge nogle få funktioner som reflekster og tapede syninger/sømme. Mit bud på et godt sæt regntøj til dig, ville være dette sæt. Didriksons regnsæt til 699,75 kroner. Det har en kanon god åndbarhed, og en rimelig vandtæthedsgrad. Dette sæt kan helt bestemt holde dig tør og tilpas.

CTA-knap

Stort brug

Du hører til i denne kategori hvis du er ude i naturen hver dag. Du cykler eller går måske på arbejde hver dag, og det er vigtigt for dig, at du kan holde dig tør. Du vil gerne have lidt ekstra funktioner som f.eks. udluftning og aftagelig hætte. Det er vigtigt, at regntøjet er så komfortabelt som muligt. Du har brug for et ordentligt sæt regntøj, som altid kan holde dig tør. Her vil jeg anbefale sættet: Tenson Biscaya til 1.299,75 kroner. Dette er et af de bedste sæt regntøj du kan få til rimelige penge.

CTA-knap

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *