Jakker

Din nye vinterjakke

Din nye vinterjakke

En stilet vinterjakke er en essentiel del af enhver kvindes garderobe og den er så…

1 ud af 4
1234

Står du og mangler en ny og lækker jakker, så bør du kigge med her, hvor jeg hjælper dig med at finde din nye jakke. Jeg kommer også med mange gode råd til, hvor du kan finde en lækker og god jakke til netop dit behov.

 

Sommerjakker

Sommerjakker er en af de mest populære jakker du kan købe, men modsat mange andre typer jakker, er en sommerjakke ikke beregnet til at holde dig synderlig varm. Den er mere en slags “pynte” genstand.

Hvorfor købe en sommerjakke?

En sommerjakke bliver oftest brugt til at pifte et lækkert outfit op, men den kan også bruges til at holde varmen lidt på de meget blæsende og kolde sommerdage. En sommerjakker er kun beregnet til at holde vinden ude og være flot. Simple as that. En sommerjakke kan dog bruges til de fleste outfits og der findes simpelthen så mange flotte sommerjakker at alle vil kunne finde mindst en flot sommerjakker.

Sommerjakke til kvinder 2013

Sommerjakker er mere populære end støre trøjer, hvilket også er grunden til at mange piger har flere sommerjakker end sommertrøjer.

En sommerjakke er ikke som en normal jakke. Den er ikke tyk, stor eller i vejen. Den er stram, i en tilpas størrelse og let at bære på. Det gode ved en sommerjakke er også at du kan regulere varmen utrolig nemt. Går du en tur ind i skyggen, kan du hurtigt lyne den til og, hvis du træder tilbage i solen kan du hurtigt åbne for den igen, eller tage den af og bære den under armen.

Sommerjakker har utrolig meget tilfælles med vindjakker, hvor sommerjakker bare er lidt mindre og strammere og designet så du kan bruge dem overalt om sommeren. Du kan have den på i byen, på restauranten, på stranden, ja alle steder du befinder dig om sommeren.

Hvilke krav skal du stille til en sommerjakke?

Da en sommerjakke som sådan ikke har nogle specielle krav er det meget nemt at vælge en sommerjakke. Det eneste du bør være opmærksom på er, at du ikke vælger en sommerjakke der er for tung at bære rundt på. Dertil er det praktisk at have et par lommer med lynlås, da lommer altid er praktiske og især om sommeren, hvor man hurtigt kan ende ved stranden. En lomme der kan lukkes helt tæt er ideel til opbevaring af mobil, pung osv.

En sommerjakke er normalt ikke vandtæt og ikke super vindtæt. Derfor bør du også have en regnjakke til de dårligere dage, hvor sommerjakken ikke skal hives frem.

Hvilke sommerjakker kan anbefales?

Der findes så mange gode og lækre sommerjakker, at det er mere eller mindre ligegyldigt, hvilken sommerjakke du vælger. Tag et kig rundt på de forskellige webshops, hvor du helt sikkert hurtigt kan finde en til flere lækre sommerjakker. Går du nedenunder denne artikel, vil du også kunne se nogle af de sommerjakker som vi har kigget nærmere på her på siden.

Regnjakker

Det er et must at eje en regnjakke i Danmark. Selvom Danmark er et dejligt land, så står den alt for ofte på nedbør. Især om sommeren kan vi have nogle meget kraftige uvejr, hvor du bliver nødt til at tage en regnjakke på. Har du ikke en regnjakke, vil du her få nogle få tips til, hvordan du vælger en god regnjakke til det danske vejr.

Regnjakke

Hvordan vælger jeg den rette regnjakke?

Det er vigtigt at købe en regnjakke i en ok kvalitet. Der findes desværre en stort udvalg af dårligere regnjakker og mange bliver derfor også skuffet når de forventer at deres 200 kroner dyre regnjakke skal kunne holde vand ude. Faktum er, at en regnjakke kun kan holde begrænsede mængder vand ude. Derfor er der også et vist sammenhæng mellem pris og kvalitet. En regnjakke til 200 kroner er bare ikke lige så god som en regnjakke til 800+ kroner.

Bruger du kun din regnjakke to gange om året, skal du selvfølgelig ikke købe en regnjakke til 1.500 kroner. Det er med at finde en regnjakke der passer dine behov bedst muligt.

 • Vandtæt – Det vigtigste ved en regnjakke er selvfølgelig at den er så vandtæt som muligt. Du kan vurdere, hvor vandtæt en regnjakke er ved at kigge på, hvor stort et vandsøjletryk din regnjakke kan holde til. Jo højere vandsøjletrykket er, jo mere vand kan den også holde ude og jo dyrere er den.
 • Åndbarhed – En ting er at din regnjakke skal holde vand ude, men den skal også kunne lade din krop ånde. Ellers vil du hurtigt få en følelse af at være i et klamt og fugtigt drivhus og så bliver du alligevel våd. En åndbar regnjakke har en membran med en masse små huller som lader luften sive ud og ind, mens regnen bliver holdt ude. Du kan vurdere, hvor god en åndbarhed en regnjakke har, ved at kigge på hvor mange liter/gram luft/sved den kan transportere pr. kvadratmeter pr. døgn. Det vil ofte være oplyst som dette: (eksempel) 3.000 g/m2/døgn. Et godt råd er at vælge en regnjakke der er lige så åndbar som den er vandtæt.
 • Syninger – Når man angiver et vandsøjletryk på en regnjakke er det selve stoffet der testes men, hvad hjælper det, hvis dine syninger er lavet med en stor nål der har lavet store huller ved, hver tråd gennemføring? Syninger er en god idé at kigge nærmere på, da disse er alt afgørende for om en regnjakke er god eller ej. Vælg en regnjakke der har limet/svejsede syninger. Så slipper du for utætte syninger.
 • Reflekser – Reflekser er ikke super sexede at have på en regnjakke, men når du får brug for din regnjakke er det som regel fordi vejret er elendigt. Når regnen står ned i massive stråler, vil bilisterne have utrolig svært ved at se dig, uanset om du cykler, går eller løber. Vælg en regnjakke i meget stærke pang farver, så øger du chancen for at blive set i trafikken. En skrigende gul farve går du aldrig galt i byen med.

Hvilken regnjakke har jeg brug for?

Dit behov variere alt efter, hvad du laver. Cykler du dagligt på arbejde skal du have en rigtig god regnjakke. Bruger du den derimod kun 2-3 gange om året kan du nøjes med en billigere regnjakke eller måske en stor paraply? Jo mere aktiv du er udenfor, jo bedre en regnjakke bør du have. Jeg anbefaler som minimum en regnjakke der kan holde til et vandsøjletryk på 3.000 g/m2/døgn.

Vedligehold din regnjakke

En regnjakke er altid lavet med en speciel og følsom membran, ellers vil den ikke kunne lade din krop ånde samtidig med at den holder vand ude. Sådan en membran er meget følsom og skal vedligeholdes på den rette måde. Derfor må du ALDRIG vaske den med dit normale vaskepulver. Du skal bruge et specielt vaskemiddel til overtøj med membraner. Dette kan købes i de fleste større butikskæder, eller i sportsforretninger. Dertil bør du imprægnere din regnjakke 2-3 gange om året for at vedligeholde de gode funktioner.

Hvilke regnjakker kan anbefales?

Det er svært for mig at anbefale dig en bestemt model, da det afhænger af dit behov, din størrelse og dit køn. Bare huske at tjekke om der er oplyst vandsøjletryk og åndbarhed. Hvis dette ikke er oplyst, så find en anden model.
 

Vinterjakker

En vinterjakke er den jakke der skal holde dig dejlig varm om vinteren. Den skal IKKE bruges til skisport eller lign! Du skal bruge den når du går ture eller kører/går fra A til B.

En vinterjakke er ikke lavet til at lade kroppen ånde eller holde synderligt meget vand ude. Den er ikke beregnet til hårde aktiviteter så, hvis du har planer om at skulle på skiferie, så køb dig en skijakke i stedet for. Det vil du få så meget mere ud af.

Sort khujo vinterjakke

Hvilke egenskaber besidder en god vinterjakke?

Da en vinterjakke kun skal fokusere på at holde dig varm og tør, er det en forholdsvis simpel jakke at købe. Det eneste du bør tjekke når du køber en vinterjakke er:

 • Forret – I Danmark får vi sjælendt de meget lave temperature, og vi holder os som regel over de 10 minus grader. Derfor er det også meget nemt at vælge en vinterjakke i Danmark, da de fleste vinterjakke kan holde dig varm ned til minus 10 grader. Det havde været noget andet, hvis du skal til nordpolen, hvor du kan blive udsat for -50 grader eller mere. Det er dog ikke kun forret i en vinterjakke der holder dig varm, men også mellemrummet mellem vinterjakken og din krop. Derfor må din vinterjakke ikke sidde for tæt. Køb vinterjakke lidt større end du normalt ville og så vil du have meget nemmere ved at holde varmen.
 • Farver – Som med regnjakker er det vigtigt at du køber en farverig vinterjakke. Om vinteren er det ofte mørkt og din jakke skal derfor kunne ses i trafikken. Vælg de skarpe pang farver. Gul eller Orange er at foretrække. Et par reflekser er også meget gode at have og et must, hvis vinterjakken er til dit barn. Sikkerhed frem for stil!
 • Vandtæt – Selvom en vinterjakke ikke skal være lige så vandtæt som en regnjakke, skal den gerne kunne holde lidt vand/sne ude. Kig på, hvor stort et vandsøjletryk den kan holde ude. Jo højere = jo bedre. Vælg ikke en vinterjakke med et vandsøjletryk på mindre end 3.000 g/m2/døgn.

Hvilke vinterjakke kan anbefales?

Jeg har efterhånden haft rigtig mange vinterjakker i hånden, og jeg er ikke i tvivl om at pris og kvalitet hænger sammen. Er du meget udendørs bør du købe en lidt dyrere vinterjakke. De dyrere vinterjakker har som regel også flere funktioner (f.eks. snefang) som kan være meget praktiske.

En af de vinterjakker der har været mest populære de seneste par år er Khujo vinterjakker til kvinder. De bliver hvert år solgt som varmt brød. Så den kan du måske overveje næste gang du skal have en vinterjakke.

Skijakker

En skijakke er langt fra det samme som en vinterjakke, hvilket mange danskere desværre tror. En skijakke er ikke beregnet til at holde dig varm, men til at holde dig tør på skibakken.

Når man står på ski bruger man hele kroppen og det er faktisk utrolig anstrengende for kroppen. Derfor skal du bruge en jakke der er lavet til denne meget aktive sport. En normal vinterjakke vil “dræbe” dig med det samme da den er alt for tung, varm og uhåndterlig. En skijakke er derimod let, tynd og utrolig bevægelig.

Når du står på ski er dit tøj valg utrolig vigtigt. Bruger du det rigtige undertøj så vil din skijakke kun skulle holde vind og sne ude. Med termoundertøj holder du nemt varmen og især når du samtidig bruger hele kroppen aktivt. Vinden på skibakkerne er dog en stor udfordring, og det samme gælder selvfølgelig sneen som du hele tiden vil være i kontakt med. En skijakke skal derfor holde alt sne og vind ude. Gør den ikke det,, vil du hurtigt komme til at fryse voldsomt.

Skijakke

Hvilke krav skal jeg stille til min skijakke?

For at få den optimale skiferie, skal du selvfølgelig have en god skijakke. Dette er de aspekter du bør kigge efter når du vælger en skijakke.

 • Vandtæthed – Som nævnt mange gange er det vigtigt din skijakke er vandtæt. Når det drejer sig om en skijakke så skal den kunne hold til et meget stort vandsøjletryk. En hel dag i sneen udsætter virkelig jakken for noget vand. Jeg anbefaler som minimum en skijakke der kan holde et vandsøjletryk på 8-10.000 mm. Så er du sikker på at skijakken ikke svigter dig på pisten, selv efter 7-14 dage i træk.
 • Åndbarhed – Din krop vil svede rigtig meget efter at par timer på skibakkerne og, hvis din skijakke ikke er god til at transportere denne sved væk, kan du risikere at fryse eller værre endnu at blive syg. Du bør sigte efter en åndbarhed på ca. samme værdi som, eller højere end,  vandsøjletrykket.
 • Lynlås – Din lynlås skal være så stor at du kan åbne og lukke den med dine skihandsker på. Din lynlås vil blive brugt rigtig meget, så en stor og kraftig lynlås er vigtig.
 • Snefang – Snefang er en utrolig skøn funktion at have til rådighed. Et snefang i ærmerne og omkring livet er, hvad du bør tilstræbe i en skijakke. Med et snefang får du ikke sne op under jakken eller ind i ærmerne. Dermed forbliver du dejlig tør.
 • Halsen – Der skal være blødt stof i halsen for at din hage ikke skal blive irriteret efter et par timer på ski. Hvis der ikke er taget højde for dette, vil du have en meget rød og hævet hage meget hurtigt.
 • Farver – Som i alle andre hensyn er sikkerhed meget vigtigt. En hvid skijakke er bare dumt. Falder du et sted, hvor der ikke kommer så mange, så er du altså meget svær at se. Vælg en skijakke i en skarp farve, så du altid kan ses, hvis uheldet skulle være ude et dumt sted på bakken.

Hvilken skijakke kan anbefales?

Som med alt andet skal du købe din skijakke efter dit behov. Er du sjælendt på skiferie, så skal du ikke investere 2-3000 kroner i en skijakke. Er du derimod afsted hvert år, så bør du købe en skijakke til et par tusinde kroner. En skijakke kan holde meget længe med den rette pleje.

Jeg har selv haft god erfaring med skijakker fra Diel, CLWR og Oakley. Jeg ved dog at der findes utrolig mange gode skijakker på markedet og det er bare at vælge mellem dem der passer ind i din prisklasse. Hvad angår skijakker så hænger pris og kvalitet virkelig sammen.

Jeg vil anbefale dig at kigge efter skijakker på Blacksnow.dk ellers kan du se de skijakker jeg har prøvet under denne artikel.

Vedligeholdelse af skijakker

For at vedligeholde din skijakke er det vigtigt du ikke vasker den med normalt vaskepulver/skyllemiddel. Du skal bruge en speciel flydende rensende væske til membraner. Dertil skal du imprægnere skijakke et par gange om året for at vedligeholde den bedst muligt.

 

Forårsjakker / overgangsjakker

En forårsjakke er en blanding af en sommerjakke og en vinterjakke. Denne bruger man primært i foråret men kan også bruges i efteråret. Den bruges i overgangen mellem sommer og vinter, hvilket navnet også hentyder.

Den skal være en smule varm, men ikke lige så varm som en vinterjakke. Den skal ikke kunne holde alverdens vind/vand ude, men det gør selvfølgelig ikke noget.

forårsjakker - overgangsjakker

Hvad skal jeg kigge efter ved en forårsjakke?

Din forårsjakke skal være en smule varm, men ikke lige så stor som din vinterjakke. Ellers er der ikke nogle krav til din forårsjakke, hvilket gør den til en meget nem jakke at vælge.

Find en forårsjakke i nogle flotte farver som passer godt til resten af dit tøj. Så er du godt på vej :)

Skindjakker

Skindjakker er endelig kommet tilbage på mode. De var især populære i 80’erne og starten af 90’erne. Nu er de tilbage, federe end nogensinde før.

En skindjakke/læderjakke er en utrolig slidstærk jakke lavet af hud fra okser/køer eller bøfler. Denne hud er igennem en garvningsproces blevet til et kanon stærkt, slidstærkt og holdbart materiale som er rigtig godt til jakker.

De dyrere skindjakker er som regel lavet af køer fra Europa, hvor levevilkårene er bedre end andre steder i verdenen. Dette gør at huden ikke er hullet og har de samme skader som f.eks. køer fra Asien.

De billigste skindjakker er ofte lavet med kunstlæder, hvilket langt fra er lige så slidstærkt som normalt læder, men pris og kvalitet hænger sammen. Så hvis du vil have en billig skindjakke, så må du acceptere at få en skindjakke i dårligere kvalitet.

Lækker skindjakke

Hvad er fordelene ved en skindjakke?

En skindjakke der er godt vedligeholdt føles utrolig godt mod huden. Den er naturligt afvisende mod vand og er virkelig en jakke der kan holde i mange år. Læder er dog et naturprodukt og skal vedligeholdes. Ellers vil læderet tørre ud, blive stift og revne. En god læderfedt et par gange om året er meget vigtig. Opbevar den heller ikke i direkte sollys for længe, da det kan misfarve din skindjakke.

Hvor kan jeg købe en god skindjakke?

Jeg har en helt klar favorit, når jeg skal finde en lækker skindjakke. Jeg kigger altid på som det første, da de har det største udvalg af lækre skindjakker. Skulle du ikke finde den der, så kan du helt sikkert også finde nogle lækre skindjakker på Smartgirl, Smartboy eller Nelly.

Mit navn er Mia Oxholm Andersen. Jeg er 20 år og fra Sønderborg. Jeg elsker mode og går dagligt og kigger på tøj, enten på nettet eller her i Sønderborg. Vil du vide mere om mig, kan du følge mig på Google+, hvor vi hurtigt vil kunne lære hinanden bedre at kende. :)