Sådan finder du en bomber jakke til herre

Skal du finde din næste bomber jakke? Og vil du vide hvorfra bomber jakken har sit navn? Vi giver dig et overblik i bomber jakken. Vidste du desuden, at bomber jakken findes i mange forskellige materialer? Derudover viser vi, hvilke bomber jakker der findes. Det og mere i denne korte artikel om bomber jakken.

 

Bomber jakken kom før vindjakken

Bomber jakken er prototypen på en vindtæt jakke, også kaldet vindjakken. Den er skabelonen på vindjakken, da den sidder tæt alle de steder, hvor vinden blæser ind på overkroppen. Hals, ærmer og talje er der, hvor den sidder tæt. Bomber jakken har altså et design, der er blevet gjort til standard for vindjakken.

Hvad er en bomber jakke?

Bomber jakken er en kort jakke, der lægger sig omkring taljen. Taljen er en fastsyet kant, som er ribbe-formet. Det yderste af ærmerne vil som oftest matche med taljens ribbede mønster. Fronten på jakken har en lynlås, og derudover har den funktionelle lommer øverst og på siderne.

 Materialet i en bomber jakke

Bomber jakkens materiale er forskellige. I begyndelsen af dens levetid blev den udelukkende lavet i læder, men i dag findes den i mange forskellige materialer. Herunder kan du se en liste med materialer, som bomber jakken bliver lavet i.

  • Polyester
  • Nylon
  • Bomuld

Bomber jakken kommer fra bomberflyene

70 år tilbage i tiden – så langt skal vi gå for at finde den første bomber jakke. Militærets piloter havde dem på. De var til gengæld ikke helt almindelige fly piloterne fløj. Det var nemlig bombeflyene som piloterne fløj. Siden da har bomber jakken fået masser af succes i mange af samfundets kredse. 80’ernes punk- og skinhead-bevægelse er blot nogle af dem.

I dag ses bomber jakken i de populære modebevægelser. Det gælder især meget af det streetwear, som bliver solgt. Det unge modebevidste publikum er en stor del af dem.

Hvad er det særlige ved en bomber jakke?

Bomber jakkens helt store force er, at den aldrig har været en ensidig størrelse og fulgt en bestemt trend. Dens rå og street-agtige udtryk gør den særligt populær i urbane miljøer i byerne, hvor dens snit passer perfekt sammen med større tøj eller mere tætsiddende tøj.

Den formår altså at være et perfekt sammenspil mellem det løstsiddende tøj og stramtsiddende tøj, mens den samtidig kan holde dig vindtæt. Der findes også nogle bomber jakker, som er mere posede og voluminøse. De formår, på samme måde som dunjakkerne, at bryde op med tidens tætsiddende og strømlinende tendenser og give et mere løst og afslappet look.

Er en bomber jakke egentlig varm?

Den er mere eller mindre isolerende, men det er meget forskelligt om den er varm. Isolerende betyder, at den både kan være vind-, og vandafvisende samt vand-, og vindtætte afhængigt at materialet. Finder du den rigtige bomber jakke får du altså mange forskellige facetter med i købet. Det er noget som du skal holde øje med, inden du køber den.

 Typer af bomber jakker

Det virker måske som et nemt valg, og det vil det være for nogle. Der findes bare rigtig mange bomber jakker. Her er et par forskellige:

 Bomber jakke med hætte

  • Bomber jakke med krave
  • Bomber jakke af uld
  • Bomber jakke af polyester
  • Bomber jakke af nylon
  • Vandtæt bomber jakke
  • Vindtæt bomber jakke
  • Vandafvisende bomber jakke

Yderligere inspiration til at finde bomber jakker

Savner du inspiration til at vælge den helt rigtige bomber jakke? Tag et smut forbi Tøjekspertens butikker og se en masse eksempler på bomber jakker, og hvad der gør dem unikke. Her kan du også finde de perfekte bukser eller jeans, som passer til din bomber jakke. Du kan samtidig tage en snak med nogle af Tøjekspertens skarpe ekspedienter.

Kategorier: