Sportstøj

Find din nye hobby

Find din nye hobby

Hvis ikke du allerede har en hobby, vil du få stor gavn af at få…

Sportstøj er en nødvendighed, hvis du går bare en smule op i din sport eller dit helbred. Desværre vælger mange danskere at dyrke motion i deres dagligdagstøj, hvilket på ingen måde kan anbefales. Læs videre her på siden og bliv klogere i, hvorfor du skal bruge sportstøj når du er aktiv.

Hvad er forskellen mellem normalt tøj og sportstøj?

Normalt tøj er det tøj du går i til dagligt. Sportstøj er det tøj du bruger når du dyrker motion. Det er egentlig meget simpelt, men alligevel går det galt for rigtig mange danskere. Hvor mange ser du ikke løbe rundt i deres knickers, cowboybukser og normale t-shirt? Jeg ser alt i hvert fald alt for mange der ikke forstår princippet i sportstøj.

Forskellene på sportstøj og dagligdagstøj er faktisk meget simpel.

Hverdagstøj:

  • Er ikke fleksibelt nok.
  • Kan ikke transportere sved effektivt væk fra kroppen.
  • Lader ikke din krop ånde godt nok.
  • Vejer for meget.
  • Ingen specialiseret støtte på de vigtige steder (Knæ, ankel osv…)Sportstøj:

  • Fleksibelt.
  • Kan transportere sved væk fra kroppen effektivt.
  • Lader kroppen ånde.
  • Vejer meget lidt.
  • Kan fås med ekstra støtte på vigtige steder.

Forestil dig du spiller en fodboldkamp, håndboldkamp eller bare løber en tur. Hvad vil du helst løbe rundt i. Noget der er tungt eller noget der er let og behageligt? Vil du have en driv våd t-shirt som føltes klam, eller vil du have en mindre våd sportstrøje, hvor din hud kan ånde gennem stoffet?

Sportstøj er bare bedre end dit hverdagstøj. Din krop har så meget bedre af, at du bruger sportstøj. Du får mere ud af din træning og du kan undgå en eventuel sygdom/skade ved at bruge noget bedre tøj.

Hvilket sportstøj har jeg brug for?

Når du skal investere i sportstøj kan det være svært at overskue, hvad man skal bruge og, hvor meget man skal investere i nyt sportstøj. Til de fleste sportsgrene kan man nøjes med et par sko, bukser og en bluse. Der er selvfølgelig nogle sportsgrene, hvor du skal bruge noget andet, men det er svært for mig at guide dig uden at vide, hvilken sportsgren du dyrker.

Du skal dog være meget velkommen til at kontakte mig, hvis du vil guides til, hvilket tøj du skal bruge til din sportsgren.

Hvor meget skal jeg investere i sportstøj?

Det er igen et spørgsmål der skal besvares med forbehold for din sportsgren. Går du til amerikansk fodbold, skal du bruge 2000+ kroner, hvor du kan nøjes med 800 kroner for løbetøj til at komme i gang med at løbe. Dertil skal du investere alt efter, hvor højt dit forventnings niveau er. Løber du en tur på 3 km en gang i ugen, kan du godt nøjes med noget billigere end ham/hende der løber 20-30 km 3-4 gange i ugen.

Det kan oftest anbefales at købe det billigere til at starte ud med, da du så kan se om du har lyst til at blive ved med sporten i en længere periode. Hvis det bare lige er dig, så kan du investere i noget dyrere og bedre sportstøj.

Mit navn er Mia Oxholm Andersen. Jeg er 20 år og fra Sønderborg. Jeg elsker mode og går dagligt og kigger på tøj, enten på nettet eller her i Sønderborg. Vil du vide mere om mig, kan du følge mig på Google+, hvor vi hurtigt vil kunne lære hinanden bedre at kende. :)