Stylingsprodukter

1 ud af 2
12

Det er de færreste frisure der kan laves uden brug af en eller anden form for stylingsprodukt. De mest anvendte stylingsprodukter er hårlak og voks. Men der findes rigtig mange stylingsprodukter der, hver især har en rigtig god egenskab. Jeg vil nu lære dig lidt om, hver af de stylingsprodukter der findes.

Hårlak

Hårlakken er uden tvivl det mest brugte stylingsprodukt i Danmark. En hårlak er en spray, som du sprayer i håret for at give det et hold. Lakken der kommer ud af flasken vil stivne i løbet af nogle sekunder, hvorefter dit hår har fået en fastere form. Der findes mange forskellige typer og styrker og kvaliteter af hårlak. En hårlak bliver som regel brugt for sig selv og oftest er det piger med længere hår der bruger det til en form for opsats. Den gode ved en hårlak er, at håret ikke bliver fedtet som det gør med en voks, men det bliver en smule stift, hvilket får håret til at blive siddende. En hårlak er også rigtig nemt at skylle ud af håret igen, hvilket ikke altid er tilfældet med en hårvoks.

En hårlak er bedst egnet til længere hår og i mindre mængder. Mange har en tendens til at putte alt for meget hårlak i håret for at få det til at holde bedre. De fleste hårlakke virker dog bedst ved mindre mængder.

Hårvoks

Hårvoksen er det foretrukne stylingsprodukt blandt drengene eller dem med kortere hår. En hårvoks kan være med til at give et kanon godt hold der kan holde hele natten lang. En hårvoks fungerer ved at du tager en lille klat voks fra bøtten og fordeler den i dine hænder. Du må gerne gnide dine hænder mod hinanden i et mindre stykke tid, så voksen bliver lidt varmere at arbejde med. Fordel nu voksen i dit hår. Pas på du ikke bare klasker dine hænder ned i håret, da du så vil have en stor klat voks siddende på et lille område og ligne en der har fået en snot klat i hovedet. Fordel det med fingerspidserne rundt i hele håret og undgå for guds skyld de store fedtede områder med voks.

De fleste hårvokse kan du ændre på natten igennem, men der findes også nogle få hårvokse der bliver lidt hårdere efter noget tid. Når du skal vælge en hårvoks er det vigtigt du køber en ordentlig hårvoks der er til at skylle ud igen og som er nem at arbejde med. ID hårvoks er en god hårvoks at prøve ud med, hvis du er i tvivl om, hvilken hårvoks du skal bruge. ID hårvoks er den mest populære i Danmark lige pt. og du kan finde den til rigtig billige penge engang imellem.

Vælger du en billig og dårlig hårvoks der ikke kan skylles ud af hovedet, risikere du at få svamp og skæl i hovedbunden, så brug en ordentlig hårvoks. Hårvoks egner sig bedst til kort hår, da længere hår ikke vil kunne blive holdt oppe af voksen.

Volumengivendemousse

Noget mange piger ønsker, er ekstra volume/fylde i håret. Mange piger lider nemlig af temmelig fladt og kedeligt hår. Med en volumengivendecreme kan du få håret til at fylde ekstra meget og give det et vildere look. Sprøjt en lille mængde mousse ud i håndfladen og fordel det nu i håret. Prøv så vidt muligt, at komme ind til hårrødderne, da det er her du ønsker mest volume.

En volumegivende mousse koster ikke mange penge og kan være rigtig effektiv. Det variere selvfølgelig fra mærke til mærke og hårtype til hårtype. Du bliver derfor nødt til at prøve dig frem, når du skal have en volumengivendemousse.

Den bedste effekt opnås i længere hår, og personer med kort hår vil ofte ikke opleve nogen forskel.

Hårpudder

Noget helt nyt på markedet er en hårpudder. Det er en slags pulver du kan drysse ned til hårrødderne, hvor den vil give håret et ekstra løft. Den virker på mange måder som en normal volumengivendemousse, men den er meget nemmere at få helt ned til hårrødderne, hvor den virker noget bedre. Dertil giver en hårpudder primært et ekstra løft helt nede i hovedbunden, hvor en volumengivendemousse giver løft til en stor del af håret. Næste gang du skal have ekstra volume i håret, kunne du jo overveje at prøve en hårpudder? Igen egner denne sig bedst til personer med langt hår.

Hår gele.

Hår gele er til folk med kort hår, som ønsker et mere stift hold i håret. En stylingscreme bruges på samme måde som en hårvoks men, hvor du på en hårvoks kan ændre frisure hele natten, så stivner en hår gele rimelig hurtigt. Derfor kan den også bruges til lidt længere hår og især frisure som spikes, hanekam og lignende vil være nemme at lave med en hår gele.

Krøllecreme

En krøllecreme er til de piger og drenge der ønsker at bevare deres flotte krøller. De fleste der har krøller i håret, vil opleve at krøllerne hurtigt kan falde sammen og se lidt kedelige ud. Med en krøllecreme kan du få de flotte krøller/bølger i håret til at holde hele natten/dagen.

Glattecreme

De piger der hellere vil have glattet deres hår, findes der selvfølgelig også stylingsprodukter til. En glattecreme er en creme til de piger, der gerne vil have helt glat hår gennem længere tid. Det er så ærgerligt at bruge 30+ min på at glatte håret, for at det efter 2 timer ikke længere ser glat ud .Med en glattecreme holder dit hår faconen i meget længere tid, uden det vil føltes meget anderledes.  Produktet er derfor perfekt til piger med længere hår, som virkelig ønsker det glat.

Mit navn er Mia Oxholm Andersen. Jeg er 20 år og fra Sønderborg. Jeg elsker mode og går dagligt og kigger på tøj, enten på nettet eller her i Sønderborg. Vil du vide mere om mig, kan du følge mig på Google+, hvor vi hurtigt vil kunne lære hinanden bedre at kende. :)