Regntøj

I Danmark får vi rigtig meget vand hele året rundt, og derfor kan det være en rigtig god idé at investere i et ordentligt sæt regntøj især, hvis du cykler/går på skole/arbejde hver dag.

Hvad er et godt sæt regntøj?

Regntøj kan købes i rigtig mange forskellige kvaliteter og, hvis du ender med at købe et dårligt sæt regntøj, skal du altså ikke forvente det kan holde dig tør. Der er nemlig meget stor forskel på, hvordan regntøjet er lavet og, hvor vandtæt det egentligt er. Man tester, hvor meget vand regntøj kan hold ude, ved at spænde et stykke af stoffet over et rør. Dette rør fylder man med vand. Når stoffet ikke længere kan holde vandet tilbage i røret, har man fundet ud af, hvor vandtæt stoffet er. Dette giver en værdi, også kaldet for vandsøjletrykket. Med et vandsøjletryk kan du altid vurdere, hvor vandtæt dit regntøj, dit telt eller din skijakke er.

Man siger at et vandsøjletryk på 3.000 mm kan forventes at holde det meste vand ude, men min erfaring siger mig at man skal noget højere op. Jeg vil altid anbefale dig at købe et regntøj sæt der kan holde til et vandsøjletryk på min. 6.000 mm.

En anden ting man kigger på når man skal vælge regntøj er, hvor stor åndbarhed stoffet har. Altså hvor meget luft/sved i gram/liter der kan transporteres gennem stoffet pr. kvadratmeter pr. døgn. Hvis åndbarheden er for lav, vil det blive meget fugtigt inde under regntøjet og du vil have det rigtig klamt. En god åndbarhed sørger for, at du kan holde ud at have regntøjet på. Jeg anbefaler en åndbarhed på minimum 3.000 men jeg vil altid gå efter noget der ligger noget højere. Gerne omkring vandsøjletrykkets værdi.

Der skal avanceret teknologi til at lade luft trænge gennem stoffet, men holde vandet ude. Derfor har man udviklet nogle meget følsomme membraner som stoffet er lavet med. Disse membraner kan ikke tåle at blive vasket med normal sæbe/vaskemiddel/skyllemiddel. Du skal bruge en specielt rensevæske til membraner. Dette kan dog købes i de største dagligdags kæder eller i sportsforretninger, eller selvfølgelig på nettet.

Hvor meget skal et sæt regntøj koste?

Jo bedre dit regntøj er (åndbarhed/vandsøjletryk), jo mere koster dit regntøj også. Membranerne er ikke billige at lave og udvikle, så pris og kvalitet hænger ofte sammen når det kommer til regntøj. Betal derfor efter dit behov. Hvis du cykler på arbejde dagligt, skal du op og bruge 1000+ kroner på regntøj. Bruger du det en sjælendt gang imellem, kan du måske nøjes med 4-500 kroner.

Hvor kan jeg finde et godt sæt regntøj?

Der findes rigtig mange webshops i Danmark, hvor du kan købe godt regntøj til billigere penge. Du kan selvfølgelig også købe det i byen, men her er det oftest svære at finde oplysninger om åndbarhed og vandtæthed. Så undgår du at få vådt tøj når du er på vej på arbejde eller i skole.

Mit navn er Mia Oxholm Andersen. Jeg er 20 år og fra Sønderborg. Jeg elsker mode og går dagligt og kigger på tøj, enten på nettet eller her i Sønderborg. Vil du vide mere om mig, kan du følge mig på Google+, hvor vi hurtigt vil kunne lære hinanden bedre at kende. :)