Den bedste solcreme til sommer

Solcreme

Vi ved alle, hvor farlig solen kan være for os. i 2012 gik der i gennemsnit ca. 130.000 danskere rundt med hudkræft, og tallet er desværre stødt stigende. Vi kan ikke sikre os 100% mod hudkræft, men vi kan mindske chancen for, at få hudkræft med rigtig mange procent.

CTA-knap

Det er her solcremen komme ind i billedet. Mange er bange for at bruge solcreme, da de ikke tror de bliver lækre solbrune. Det er dog her de tager fejl. Du kan sagtens blive brun, selvom du bruger tonsvis af solcreme. Det tager længere tid, men ser ofte også bedre ud end hvis du lægger dig ud i solen i 5 timer i træk uden solcreme. Husk at det kan være en god idé at holde pause i skyggen engang imellem og samtidig bruge gode solbriller, så øjnene heller ikke tager skade.

Brug derfor en rigtig god solcreme og beskyt dit mod hudkræft samtidig med at ud får en lækker og sund brun farve.

Hvordan vælger jeg solcreme?

Det er et fælles træk for alle solcreme, som du burde være i stand til, at vurdere en solcreme ud fra. Her taler jeg selvfølgelig om “faktoren”. Jo højere en faktor, jo længere tid kan du i “teorien” være i solen inden du bliver solskoldet. Desværre har diverse test vist, at mange producenter ikke kan holde det de lover.

  • Faktor 0-10 = Lav beskyttelse.
  • Faktor 10-25 = Mellem beskyttelse.
  • Faktor 30-50 = Høj beskyttelse.
  • Faktor 50+ = Meget høj beskyttelse.

I Danmark kan du som regel klare dig med en faktor 15, men har vi en rigtig god dag eller skal du sydpå, så vil jeg anbefale en faktor 25+. Husk du stadig kan blive brun, men den beskytter dig altså noget bedre.

En anden ting du bør kigge på når du køber solcreme er om den beskytter dig mod UVA og UVB stråler. Det er netop UVA og UVB strålerne der er utrolig skadelige for os, så det er MEGET vigtigt at solcremen beskytter dig mod disse. Heldigvis gør 99% af alle solcreme dette. Men igen er der forskel fra mærke til mærke, og ikke alle er lige gode.

En sidste ting som er værd at gå efter, er svanemærket og Asta og Allergi Danmarks blå krans. Der er ingen grund til at udsætte dig selv og eventuelle børn for skadelige stoffer, så vælg altid en miljørigtig solcreme.

Hvilken solcreme er bedst?

Ofte forbinder man pris sammen med kvalitet. Desværre viser den ene test efter den anden, at det ikke hænger sammen, hvad angår solcreme.

CTA-knap

Jyllands-posten lavede i 2012 en meget grundig test der viste, at den billigste solcreme faktisk var den bedste. Det er svært at fortælle hvilken solcreme der lige præcis vil være den bedste, men der er nogle mærker der generelt score godt i alle test.

  • Ombra (Kan købes i Lidl)
  • Matas solcreme (Kan købes i Matas)
  • La Roche-Posay solcreme. Kan købes her hos apotekeren.dk
  • Nivea (Kan købes de fleste steder)

Pas nu på din krop/liv! Jeg håber du får en god sommer og husker at smøre kroppen ind i solcreme. 🙂

Vil du læse mere om hvordan du kan passe på dig selv i solen, kan du læse mere på kræftensbekæmpelse.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *