Klæd børnene på til leg

Børn elsker at lege. Børn har brug for at lege. Leg udvikler børns kroppe og hjerner, træner koordination og balance. Leg stimulerer fantasien og skærper koncentrationsevnen. Det kræver ikke en masse udstyr at kunne lege, og ofte er det de mest simple lege, der er sjovest og gør størst indtryk. Giv dit barn de bedste betingelser for leg og kreativ, stimulerende udfoldelse. Læs med herunder, og bliv klogere på, hvordan du kan støtte dit barn til at lege.

Klæd de små på

Fornuftig påklædning og sunde børnesko er vigtigt. Et barn, der fryser eller sveder, er ikke i balance, og det går ud over koncentrationsevnen og lysten til at lege. Brug lidt tid på at mærke vejret, og klæd eventuelt barnet i flere lag, så det er muligt at tage af og på undervejs. Fodtøjet spiller også en rolle, for det skal sidde godt og være til at ånde i. Her kan du blandet andet finde gode sko til drenge.

Børn kan selv!

Som voksen kan det somme tider være fristende at gribe ind i en leg i et forsøg på at hjælpe og komme med forslag. Det er en dårlig idé. Børn har brug for selv at komme på idéer og løsninger, og de kan sagtens. Det er en naturlig del af en sund udvikling. Desuden er det godt for børn at kede sig. Kedsomhed er sundt for hjernen, fordi den får en pause. Samtidig bidrager kedsomhed til at udvikle børnenes selvstændighed og opfindsomhed.

Fantasifulde børn

Børn er skønne. Af og til kan du som voksen blive overrasket over, hvor meget børnene er i stand til. Lad dig inspirere af børns naturlige nysgerrighed og livslyst. Tillad dig selv at blive grebet og svar på alle de skøre spørgsmål, som barnet måtte have. Livet er forunderligt og fantastisk, og de fleste børn er gode til at minde én om det.

Kategorier: