Skijakker – En stor guide til valg af den bedste skijakke

Skijakke

Det kan være svært, at finde de rette skijakker. Der findes så mange forskellige modeller, sælgerne i butikkerne prøver, at overtale dig til den dyreste skijakke, men hvad har du egentlig brug for? Jeg hjælper dig med, at finde den bedste skijakke til dit behov her.

CTA-knap

Hvad er en skijakke?

En skijakke er en jakke specielt beregnet til skibrug. Mange tror, at skijakker og vinterjakker er det samme, men det forholder sig ikke helt sådan. Når du tager på skiferie er det vigtigt, at du har en jakke der holder vind og vand ude, men varmen skal ikke komme fra selve jakken. Varmen skal komme fra de indre lag du har på. Du kan læse mere om påklædning på skiferien her.

Hvilke forskelle er der på skijakker og vinterjakker?

Forskellen på skijakker og vinterjakker er, at en vinterjakke skal holde dig varm og tør, hvorimod skijakken kun skal holde vinden og sneen ude samtidig med, at den er svedtransporterende.  En vinterjakke er beregnet til, at holde dig varm når du går en tur udenfor, hvorimod en skijakke er lavet så du kan bevæge dig ved høje hastigheder ned ad en bjergside. Det betyder at der er store forskelle i hvordan jakkerne er bygget op.

Hvilke krav er der til skijakker?

Hvis du vil have en optimal skiferie er det meget vigtigt, at du har en skijakke der opfylder de mest basale behov.

  • Høj krave – gerne med hætte
  • Ærmerne skal kunne justeres, så de kan lukkes stramt til, eller åbnes for ventilation.
  • Stor bevægelighed. Du skal kunne svinge med armene uden, at jakken sætter sig op og stikker i armhuler, eller kryber så meget op, at du får sne ind på ryggen.
  • En masse lommer på både inder og ydersiden af jakken
  • En god solid lynlås er et must! Det er ekstra godt hvis der også er velcro og knapper. Så kan du åbne lynlåsen og få lidt luft uden, at den flagre omkring dig.
  • Skijakken skal være afvisende overfor sne.
  • Skijakken skal være vandtæt, beklædt med en god membran. Det er vigtigt, at jakken kan modstå så højt et vandsøjletryk som muligt. Jeg anbefaler et vandsøjletryk på minimum 4000 mm.
  • Skijakker skal være gode til, at ånde. Derfor skal du gå efter en åndbarhed der ligger omkring det samme niveau som vandsøjletrykket. Min anbefaling siger minimum 4000 mvt.
  • I hals regionen skal der være blødt stof hele vejen rundt, især omkring lynlåsen, da du ellers vil kradse din hals og hage til blods.

CTA-knap

Hvilken skijakke har du brug for?

Når du vælger, at investere i skijakker er det rigtig vigtigt, at du tager udgangspunkt i hvor ofte du er på ski. Det er selvfølgelig ideelt, at købe den bedste skijakke fra starten af, men er du kun afsted 7-14 dage om året, kan du måske klare dig med noget lidt billigere.

De dyreste og bedste skijakker ligger i en prisklasse der hedder fra ca. 2000 kroner og opefter. Det er mange penge, at bruge på en skijakke hvis du ikke dyrker skisporten mere end en uge om året. Her vil en billigere skijakke til omkring 7-800 kroner også kunne gøre arbejdet. Er du derimod afsted mere end to uger om året, eller ønsker du bare de bedste forhold, så er en god skijakke et rigtig godt valg.

Hvor kan du købe skijakker?

Du kan købe en fornuftig skijakke i de fleste større danske sportsbutikker. Du kan dog også spare en del penge ved, at købe dem på nettet i stedet for. Søger du råd og vejledning, er den lokale sportsbutik heller ikke altid det bedste sted at starte. Kig i stedet internettet igennem, hvor du kan finde mange ski entusiaster. En god idé er, at kigger forbi thomas uhrskovs skiside. Her kan du finde rigtig mange gode artikler vedrørende skiferie, skitøj og valg af skijakker.

Hvad er mine anbefalinger?

Jeg køber selv mit ski udstyr på nettet og har god erfaring med disse to ski webshops.

CTA-knap

Skiwear4U har et kæmpe udvalg af skitøj, især i den billigere ende. Et rigtig godt sted, at handle for dem der kun er afsted en gang om året eller mindre.

Blacksnow har et mere begrænset udvalg, og henvender sig til dem der ofte står på ski, eller bare ønsker det bedste af det bedste.

Kategorier:

Tags:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *