Festkjoler – Find den rette festkjole til din kropsfigur

Festkjoler

Vi har nok alle stået i denne situation: “Der kommer en invitation, med posten eller på facebook, til en spændende fest eller begivenhed.  Du melder dig til og glæder dig rigtig meget, men så kommer du i tanke om, at du mangler noget, at tage på til festen. Hvad gør du så? Du sørger selvfølgelig for ALTID at have minimum 1 festkjole klar!

CTA-knap

Hvad skal du tage på til festen?

Det kan være et stort problem at finde det rigtige tøj til en fest eller begivenhed. Du syntes ikke rigtigt, at du kan finde noget spændende i skabet, og du vil gerne gøre et godt indtryk til festen? Måske vil du skabe forretnings forbindelser, finde en potentiel kæreste eller en helt tredje ting? Vi vil alle sammen gerne, tage os godt ud når vi skal ud blandt andre mennesker, men udseende er ikke alpha og omega. Vi skal også føle os godt tilpas i tøjet, for når vi føler os godt tilpas, er det nemmere at slappe af, være sig selv og give et godt indtryk.

Når du leder efter den perfekte festkjole er det vigtigt, at du vælger kjolen du fra det tema som festen har, dine behov og dine krav til festkjolen. De spørgsmål som oftes melder sig i hovedet er: Skal kjolen være fin og elegant, eller mere afslappet? Skal festkjolen være lang eller kort? Skal den være stram eller mere løst siddende? Hvilken farve skal festkjolen have? Hvor meget hud bør/må jeg vise?

Farven har stor betydning for din udstråling. Mange har en tendens til at vælge en sort festkjole, da sort er den farve som vil klæde en hver pige. Sort er en neutral farve, som bare går godt sammen med alt. Går du i sort, er du ikke blandt dem der skiller sig mest ud i et selskabet. Når du går en tur ned ad gågaden eller strøget, vil den primære farve du ser være sort og andre mørke farver. Mange mennesker har fået en tendens til, at klæde sig mørkt og sikkert, og dette præger ikke kun gadebilledet, men tendensen går også igen ved fester og andre arrangementer.

Du kan altså være med til, at give festen et ekstra pift ved, at vælge en festkjole med en flot farve. Shopper du på nettet, er udvalget af farverige festkjoler enormt stort, og du finder kjoler til enhver anledning; både korte og lange; og såvel stramme som løse kjoler. Mangler du et par gode links til webshops med et lækkert udvalg af festkjoler, så tag et kig på sider som Dressme.dk, FestKjoler.net og er det gallafesten, der står for døren, kan du besøge GallaShoppen.dk eller Mydress.dk.

Hvad siger farver egentlig om dig som person?

Farven på det tøj du går i, har uden tvivl en stor betydning for hvordan folk vil opfatte dig. Vi giver dig disse eksempler, så du kan se hvor stor variation der kan være i opfattelsen af dig, når du klæder dig i forskellige farver.

  • Den Blå farve får dig til, at udstråle harmoni, tillid og selvsikkerhed.
  • Den Røde farve får dig til, at udstråle styrke, lidenskab, kærlig og får dig til, at fremstå som en spændende person. Dertil får rødt tøj også din krop til, at se større ud. (Brug det rigtigt, og du kan f.eks. få dine bryster til, at se større ud.)
  • Den Gule farve får dig til, at udstråle lykke og håb.
  • Den Grønne farve får dig til, at udstråle sundhed, ungdom, livskraft og frugtbarhed.

Dette er kun et lille udsnit af farvers betydning. Du kan finde flere informationer om, hvordan vi opfatter farver ved, at klikke her.

Farven på din festkjole har stor betydning for din udstråling, men det har kjolens facon også. Kjolen skal passe til din krop, så du får fremhævet dine positive sider. Du må IKKE købe en festkjole, der gemmer din figur væk.

CTA-knap

Hvilken festkjole passer til din kropsfigur, og hvilken figur har du?

Æblefacon: Du hører ind under æblefaconen, hvis du har brede skuldre, tendens til mave, et stort brystparti, er smal om hofterne og bagen.

Dine fordele med denne kropsfacon er dine smalle hofter og din lille numse samt dit store brystparti, hvorimod dine ulemper kan være at din mave vil syntes i vejen og dit brystparti kan virke overvældende.

Når du skal vælge en festkjole til denne facon, kan du vælge, at have fokus på enten overkroppen, eller underkroppen. Ønsker du, at fokus skal være på dine overkrop, skal du gå efter festkjoler der sidder tæt om overkroppen samtidig med, at underdelen skal give dig lidt ekstra fylde med et a-facon skørt. Dette vil bringe balance over din kropsfigur.

Hvis du ønsker, at lede opmærksomheden lidt væk fra dit brystparti, og i stedet have fokus på din bagdel, skal du kigge efter en kjole der er enkel for oven og som sidder tæt om bagdelen og lårene. Det kan samtidig være en fordel, at finde en bh der har god støtte samt vælge en kjole med halterneck, som også er god til at holde styr på brystpartiet. Det er vigtigt at du undgår kjoler der har en masse pynt for oven, da dette vil skabe for meget fokus og vil få det hele til at synes større. Hvis du ikke bryder dig om en dyb udskæring så sørg for, at have bare arme eller ben for at skabe harmoni.

Pæreformen: Hvis du har en stor bagdel, store lår og en lille overkrop, går du ind under kategorien pæreformet. Dine fordele er at du har en slank overkrop, dog kan din krop godt komme til at se uharmonisk ud, fordi din underkrop er større end din overkrop. Det er derfor vigtigt, at du finder en kjole hvor toppen sidder tæt til kroppen, og en ærmeløs eller stropløs kjole vil være en fordel. Kjolen skal enten falde blødt ned over hofterne eller have en antydning af a-snit, så din bagdel ikke kommer til at virke for overvældende. Undgå at vælge en kjole med synlige søm eller bælte lige over hoften, da dette vil få din bagdel og lår til at syntes meget større end den egentlig er.

Bananfiguren: Er du slank og uden taljer og kurver, har du det man kalder for en bananfacon. Med denne kropsfigur er du ligesom supermodellerne, men dine manglende former kan få dig til, at se mindre feminin ud. Det er derfor vigtigt, at du vælger en enkel og tætsiddende kjole i løst stof. Ønsker du at fremhæve dit bryst, skal du vælge en kjole der har et snit lige under brystet. Undgå kjoler der hænger helt løst, da dette vil fjerne alle dine kvindelige former. Husk, at en rød farve kan fremhæve din krop, så brug evt. denne farve hvis du ønsker, at fremhæve noget specielt ved din krop.

Timeglas figuren: Har du både bagdel, bryster og en smal talje, går du ind under kategorien timeglas figuren. Her er dine kvindelige former din fordel, men du skal undgå kjoler der er for løstsiddende, da dette kan få dig til at se tyk ud. Når du skal vælge kjole, skal du vælge en der sidder tæt til kroppen og komplimentere dine former.

CTA-knap

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *