Sådan finder du den rette cykelhjelm til dit barn

Det er vigtigt for børn at cykle med cykelhjelm. Børn kan være mere usikre på cyklen end voksne, og de er også mere udsatte i trafikken. Derfor er det vigtigt som forælder at sørge for, at ens barn har den rigtige cykelhjelm, der yder barnets hoved den størst mulige beskyttelse.

Når man leder efter cykelhjelm til sit barn, er det vigtigt at være opmærksom på CE-mærket. CE-mærket er den europæiske standard for godkendte cykelhjelme, så man som forbruger er garanteret, at cykelhjelmen gør det, den skal – nemlig yde beskyttelse mod et slag mod hovedet. Derfor giver det en god tryghed at kigge efter CE-mærket, når man køber cykelhjelme. Det kan også være en god idé at kigge efter indbygget lys i cykelhjelmen. Nogle cykelhjelme har indbygget lys i nakken, og det gør barnet mere synlig i trafikken – og dermed mere sikker.

En god pasform

Det absolut vigtigste at huske, når man kigger på børnecykelhjelme, er selve pasformen. Hjelmen skal sidde ret stramt på barnets hoved – hvis den er spændt for løst, kan den i tilfælde af uheld rutsje af og dermed ikke yde beskyttelse. Hjelmen skal altså sidde stramt hele vejen rundt om hovedet, og derfor kan det være en fordel at vælge en hjelm med skruespænde i nakken. Med skruespændet i nakken kan størrelsen nemt indstilles, når barnets hoved vokser, og når vejret er koldt, kan der også blive plads til en hue indenunder hjelmen.

Farve og motiv

Børnecykelhjelme findes i et væld af forskellige farver, mønstre og motiver. Det kan være en rigtig god idé at lade barnet udvælge hjelmen selv. Hvis barnet synes, at hjelmen ser sej eller sjov ud, vil barnet være gladere for at skulle have hjelmen på. Rent sikkerhedsmæssigt er det også bedre at købe en hjelm i en sjov farve eller form – jo mere farvestrålende hjelmen er, jo bedre bliver barnet set i trafikken.

Der findes et bredt udvalg af børnecykelhjelme, så der er god mulighed for at kunne finde den hjelm, som dit barn bliver glad for. Udvalget er særligt stort online, og det er nemt at få et overblik over de forskellige hjelme på nettet. Ved at købe børnecykelhjelme online er det også muligt at sidde derhjemme sammen med barnet og vælge den cykelhjelm, barnet allerbedst kan lide.

Klik her for at læse mere om børnecykelhjelme og kigge på udvalget.

Kategorier: