Lær at træffe de rigtige valg

Du bliver stillet overfor en masse valg i dit liv, men hvordan er du sikker på, at du får truffet det rigtige valg? Nogle gange formår vi mennesker at tage det rigtige valg fra begyndelsen, mens andre gange må vi vælge om, da vi indser, at det var det forkerte, vi valgte. Livet handler om at træffe en masse valg, og her får du en guide til, hvordan du træffer de rigtige.

Tips

  1. Når du står overfor at skal tage de rigtige valg, kan det være en god ide, hvis du skriver dine valgmuligheder ned. Brug lidt tid på at reflektere og tænke over, hvilke valgmuligheder, som er de bedste. Du kan bl.a. stå i en situation, hvor du skal købe gardiner til din bolig, men du ikke helt præcist ved, hvilke du skal vælge. Du skriver dine valgmuligheder ned, og du indser, at Lamelgardiner i København vil være det klogeste, som du finder på bestil-gardinbussen.dk.

  2. Tag de bedste valgmuligheder og arbejd videre med dem. Sorter i valgmulighederne, så du kommer frem til de bedste.

  3. Hvilke fordele og ulemper er der? Skriv ned på et papir, så du nemmere kan overskue, hvilke fordele og ulemper, der er ved de valgmuligheder, som du står overfor.

  4. Er der flest fordele eller ulemper? Du skal veje fordelene og ulemperne op imod hinanden.

  5. Tag dig tid – du behøver ikke nødvendigvis at træffe den afgørende beslutning med det samme. Vent i stedet for og sov på det. Måske ser du anderledes på det efter en god nattesøvn.

Det er okay at træffe de forkerte valg

Du skal have mod på, at du ikke altid får truffet de rigtige valg. Du lærer af dine fejl, og du må ikke være sur på dig selv, hvis du opdager, at du hellere skulle have handlet anderledes på de valgmuligheder, som du blev stillet overfor. Accepter du fik truffet det forkerte valg – det kan ikke laves om, og du er blevet klogere til næste gang, du står i samme dilemma.

Kategorier: