Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning.

Det er koldt udenfor og kalenderen viser netop 2020. Vi er altså godt inde i de kolde måneder, og har utallige af dem til gode.

Vi kan lige så godt få det absolut bedste ud af det. For det kolde, våde og det som nogen vil kalde ”dårlige vejr” kommer igen hvert eneste år – og vi bliver lige overrasket over det hver eneste gang.

Klæd dig efter forholdene og til formålet

Hvis du er fra København og nærområdet, så er du sikkert en af dem som cykler en del hele året rundt. Det betyder at du tit er offer for regntøj og gennemblødte sokker, når du møder ind på kontoret.

Intet af dette er noget, som er særlig pænt eller en attraktiv følelse. I dag findes der heldigvis en masse muligheder som kan hjælpe os lidt på vej til en bedre følelse. Damehandsker, pæne huer og halstørklæder kan fås i alle farver, materialer og snit efterhånden. Dette er med til at sætte vores eget personlige præg på os, når vi i travlheden hver dag ”bare lige skal”.

Klæd dig på indefra

Lag på lag er din bedste ven i disse kolde tider. Hvis du dyrker udendørs aktiviteter, så er det altid godt at opbygge sin påklædning i steps. Sørg da for at have en form for uld inderst. Merinould er her rigtig godt til at transportere din sved væk fra kroppen, så din hud kan ånde. Merinould er derudover også selvrensende, og kan derfor bare blive hængt op på badeværelset efter brug, og så vil det begynde at rense sig selv. Derefter så kan du bygge op med vind- og regntætte trøjer, jakker og sidst men ikke mindst en refleksjakke, så du ikke bliver overset i trafikken.

Også vores børn skal klædes godt på i dette vejr. Det er uforudsigeligt, og vi ved aldrig rigtigt hvad, at dagen bringer på vejrfronten i Danmark.

Det flyder med regntøj, tøj fra MOLO, gummistøvler, huer og handsker alle steder i børnehaver og på fritidshjem. Da vores børn også er meget aktive i deres hverdage, så er det også en god idé at sørge for, at de har ekstra tøj med – både fordi det kan være koldt udenfor men også fordi, at chancerne for at de leger, og bliver gennemblødte og beskidte i løbet af dagen er ret stor.

Derudover så er lag på lag også en god idé, når du ikke dyrker sport. På denne måde så kan du både tage tøj af og mere tøj på, når vejret er så omskifteligt, som det nu engang kan være i Danmark på denne årstid.

Hvad kan du ellers gøre

Når det kommer til vinteren, så er det for mange bare en generel trist tid. Det bliver lyst sent, og mørkt tidligt. Sikkerhed kommer derfor altid først, når du bevæger dig udenfor. Sørg for at have tændt lygterne på din cykel, have reflekser på tøjet, når du bevæger dig udenfor, og eventuelt for at have lys i halsbåndet på din hund.

Kategorier: