Læderjakker 2014 – Find din nye læderjakke her

Læderjakker

Læderjakker var utrolig populære før i tiden, men de seneste par år er denne tidligere store modetrend kommet tilbage og nu er den ved, at blive en af de største nutidige modetrends igen. Jeg hjælper dig denne gang med, at finde den rette læderjakke til dig, og forklare dig, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger, hvilken læderjakke du skal have.

CTA-knap

Hvad er en læderjakke?

Det siger næsten sig selv, at en læderjakke er en jakke, hovedsageligt lavet af læder. De fleste læderjakker er lavet med læder fra okser/køer eller bøfler. Læder er huden fra kalve/køer/bøfler, der gennem en garvningsproces bliver til en rigtig stærkt og holdbart materiale. Kvaliteten af det læder der bliver brugt til jakker kan være meget varierende. De fleste dyre læderjakker bruger læder af ekstra højkvalitet, og mange vælger endda læder ud fra en helt speciel race af dyr, samt oprindelsessted for, at få det bedste resultat. De billigere læderjakke er som regel ikke lavet med samme tanker for læderetskvalitet eller oprindelsessted. Dette betyder dog ikke, at en billigere læderjakke er dårlig. Læderjakker er generelt meget gode uanset prisen.

Hvilke forskelle er der på læderjakker?

Der er som sagt de billigere læderjakker hvor læderet er valgt ud fra farve, udseende, kvalitet og pris. Her har man som regel gået lidt på kompromis med især kvaliteten af læderet. Kigger vi på de dyre læderjakker, vil de som oftest gå meget op i hvor i verdenen læderet kommer fra, og specielt hvilken race af dyr som læderet er lavet af. Der bliver lagt væsentligt mere vægt på kvalitet og detaljer når man vælger læder til de dyre læderjakker. Der findes dog også nogle læderjakker der næsten ingen penge koster. Disse skindjakker er som regel lavet med “discountlæder”, nærmere betegnet det billigste og dårligste læder, eller kunstigt fremstillet læder. Her snakker vi dog om læderjakker der ikke koster mere end få hundrede kroner.

CTA-knap

Alt efter hvilke dyr og hvilken verdensdel læderet kommer fra, vil der være forskellige overflader og struktur forskelle mellem læderjakkerne. Så længe du køber en læderjakke af en normal kvalitet eller opefter, vil du have en jakke der vil holde i rigtig mange år, med den rette vedligeholdelse.

Hvilke fordele er der ved  læderjakker?

Da læder er lavet af huden på kalve/okser/bøfler, er læderjakker vandafvisende, ligesom din hud er det. En læderjakke er ofte kombineret med et blødt og isolerende materiale på indersiden. Derfor er læderjakker også rigtig gode til, at holde dig varm. Læder er så holdbart, at du vil have en jakke der kan holde resten af dit liv, med den rette vedligeholdelse.

Læder vil, ligesom din hud, tørre ud efter noget tid, især hvis den udsættes for direkte sollys. Når læderet bliver tørt, mister den lidt af sin farve, den bliver mere stiv og den går hurtigere i stykker. Derfor er det vigtigt, at du giver din læderjakke en gang læderfedt/sværte engang imellem. Dette vil holde den frisk og blød, og styrker læderets modstandsdygtighed. Hvis du får en plet på din jakke, kan du ofte tørre den af med en fugtig klud.

Hvor kan man købe en læderjakke?

Jeg vil altid anbefale, at købe en læderjakke på nettet eller i en motorcykel forretning hvis du vil have en læderjakke til den slags underholdning. De fleste tøjbutikker har desværre et meget begrænset udvalg af læderjakker, så der ville jeg aldrig kigge efter en ny læderjakke. Et rigtig godt sted, at lede efter en ny læderjakke er på Zalando, hvor de har over 500 forskellige læderjakker til damer/mænd og børn.

CTA-knap

Hvis du har besluttet dig for, at en læderjakke alligevel ikke lige var dig, så kan du måske finde inspiration i en af vores mange andre artikler om jakker.

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *