Det bedste arbejde, du kommer til have

For mange er juni måned forbundet med eksamener og afslutninger, men også med forløsning over at være færdig med et kapitel i ens skoleliv. Gymnasietiden kan både være en fest, men også hårdt arbejde, hvor man forbereder sig til at blive rigtig voksen, og derfor er der også mange, der når de har fået huen på, beslutter sig for at tage en pause fra skolebænken og tage et sabbatsår. Hvad dette sabbatsår bliver fyldt med, kan variere en hel del. Nogle får sig et arbejde, der kan hjælpe dem med at spore sig ind på, hvilken uddannelse de gerne vil påbegynde. Andre trækker stikket helt og bruger deres børneopsparing på at tage ud og rejse og opleve verden inden de mange forpligtelser gør deres indtog. For andre igen ser de en mulighed for at kunne komme ud til steder i verden, hvor der er brug for hjælp, og hvor de kan få lov til at være den hjælp.

Det handler om andre

Flere og flere unge mennesker ønsker at tage en aktiv del i at forandre den verden, som de er del af. De vil ikke længere nøjes med at sidde derhjemme, og se alverdens katastrofer og ubehageligheder rulle over skærmen. De vil ud og gøre en forskel, og derfor er der også mange, der vælger at hive flere måneder, nogle gange år, ud af deres kalender, for at kunne tage ud i verden og lave frivilligt arbejde. Find inspiration til frivilligt arbejde i udlandet her.

De fleste vælger at beskæftige sig enten med ildestedt dyr, eller med børn på skoler eller børnehjem, som har brug for deres hjælp. Hvad der for mange begynder som en god intention, eller et ønske om at bidrage til en bedre verden, ender med at blive en livsændrende oplevelse, som gennem resten af deres liv vil have en indflydelse på, hvordan de prioriterer deres liv, og hvordan de er sammen med andre levende væsener, mennesker eller dyr.

Kultur og kompetencer

Når man er ude og lave frivilligt arbejde i et andet land, så vil man ikke kun få lov til at få et indblik i de mennesker og dyrs liv, som man får lov til at blive en del af, men man vil også få et indblik i, hvordan kulturen i det land er. Måder at tænke og agere på, måder at klæde sig på, måder at spise på kan alle være med til at udvide ens horisont, og vil bidrage til en større rummelighed og generel omsorg og interesse i andre og deres måde at være i verden på. Udover de blødere værdier, som frivilligt arbejde helt sikkert fører med sig, så er det også for mange kommende arbejdsgivere et stort plus at have beskæftiget sig med frivilligt arbejde. Det vidner nemlig både om ens handlekraft, ens måde at behandle andre på og ens evne til at ville springe ud i nye udfordringer. Ting som kun kan læres ved at have været ude i felten og have oplevet og erfaret verden på sin egen krop.

Kategorier: