Tænk på miljøet og flet bæredygtighed ind i din hverdag

Vi bliver ofte mindet om, hvor vigtigt det er, at vi passer godt på miljøet og agerer bæredygtigt i vores dagligdag. Det kan imidlertid være svært at forholde sig til, hvad bæredygtighed helt præcist er, og hvordan vi som individer kan gøre en forskel i den store kamp for at holde miljøet rent. Dog behøver det ikke at være så svært, som det lyder, for med et par enkle tips og tricks kan du handle mere bæredygtigt i din hverdag og på den måde hjælpe til med at beskytte miljøet.

 

Undgå plastik så vidt muligt

Plastik er en af de helt store syndere i miljøkampen. Plastik er opfundet til at holde for evigt – eller i hvert fald i rigtig, rigtig mange år – og det kan være rigtig fint og praktisk til møbler og opbevaringsmuligheder. Men når det kommer til engangsplastik som eksempelvis sugerør, service, vandflasker, bæreposer og mange andre ting, bliver det farligt for miljøet. Engangsplastik har en tendens til at ende på jorden eller i havet, hvor det enten bliver spist af dyr eller bliver nedbrudt til bittesmå plastikpartikler, som er nærmest umulige at opsamle igen. Havenes dyr kan let blive syge eller dø, eller der er stor risiko for, at der findes plastikpartikler i de fisk, der ender på vores middagsbord. Tænk derfor en ekstra gang, inden du køber plastikprodukter, og overvej især, hvad du gør med affaldet af plastik.

 

Tjek dine produkter efter i sømmene

Mange af de produkter, vi bruger i dagligdagen, er nogle store syndere, når det kommer til bæredygtighed. For år tilbage fandt producenter ud af, at mikroplastik var en billig ingrediens til at få eksempelvis tandpasta, shampoo og opvaskemiddel til at skumme. Der er bare den bivirkning, at den mikroplastik render ned i afløbet, hvor det ikke bliver stoppet af filtret, fordi det er så småt, så det ender i havet, hvor det forurener og skader dyr og planter. Ydermere bliver mange produkter testet på dyr, og bliver derefter solgt i plastikbeholdere eller emballage af plastik, og ingen af de to elementer er gode for miljøet. Maja sæbe er et eksempel på et produkt, der hverken er testet på dyr eller pakket ind i plastikemballage, og er derfor et godt alternativ til mange andre sæber til ansigt og krop, hvis du vil være lidt mere bæredygtig i din hverdag.

Kategorier: