Sådan kan du komme skæl i håret til livs

At have skæl i håret er ganske naturligt, og det kommer hos mange mennesker. Skæl er døde hudceller, som kroppen forsøger at skille sig af med i takt med, at den producerer nye hudceller, hvilket er en ganske naturlig proces, der hele tiden foregår i kroppen. Her vil der hos nogle blot være meget mere skæl, end der vil være hos andre, og det kan lede til irriteret hovedbund, men det er ikke farligt.

Find en god shampoo

Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan komme skæl til livs. Det kan man eksempelvis gøre med en anti-skæl-shampoo, som er lavet til at komme problemet med skæl til livs. Der findes mange forskellige af disse typer af shampoo på markedet, og det kan herfor være udfordrende at få valgt den rette. For at finde den rette shampoo, er der flere forskellige ting, man så kan holde øje for. Eksempelvis kan man se, hvad den givne shampoo ellers indeholder, da nogle shampooer eksempelvis indeholder olier, der udover at fjerne skæl også styrker håret og gør det mere tykt. Hernæst kan man også vælge ud fra, hvorledes den anbefalede skælkur udarter sig, da nogle shampooer skal benyttes tre gange i ugen i fire uger, mens andre skal benyttes dagligt i seks uger efterfulgt af en pause på to uger.

Sæt en dæmper på skæl med bedre hverdagsruiner

For at fjerne skæl mere effektivt, kan man sideløbende med en skælkur være opmærksom på sin kost, motion og stress i hverdagen. Her gælder det om at finde gode og sunde kostvaner, da det modsatte kan forværre problemet med skæl. Motionen spiller også en rolle, da det handler om at holde sig i god form, mens det også så vidt muligt er en fordel at undgå for meget stress. Stress kan forværre mængden af skæl, og man kan blandt andet få mindre stress gennem motion i hverdagen.

 

Kategorier: