Pift det gamle soveværelse op

Soveværelset er som regel det mest private rum i din bolig, som andre ikke ser. Derfor kan det gamle soveværelse med årene godt gå hen og blive lidt kedeligt med tiden. Det kan du nemt lave om på, så det igen bliver et hyggeligt og rart sted at tilbringe sin tid. Det er nemlig vigtigt, at soveværelset er et behageligt sted at være, da det er her du skal lade op i form af en god nats søvn. Og at man føler sig godt tilpas i det rum man sover, kan have indflydelse på ens søvnkvalitet.

Sengegavl

Omdrejningspunktet i langt de fleste soveværelser er naturligvis sengen, og den står som regel centralt i rummet. Men en bar seng kan ofte godt bare komme til at ligne en madras med ben. Derfor kan man med fordel anskaffe sig en sengegavl til sin dobbeltseng, hvilket vil give den et lidt mere luksuriøst og indbydende udtryk. En sengegavl kan give sengen, men også værelset et helt andet look, og man kan sætte et lidt mere personligt præg på det, med det design man bedst kan lide. Man kan også få sengegavle med fyld indeni, så de er bløde at sidde op af, hvis man f.eks. vil sidde i sengen og se en film eller læse en bog.

Lys og lamper

For at skabe hyggestemning i soveværelset, kan man vælge at dekorere det med en lidt mere nedtonet belysning. Man kan f.eks. bruge lyskæder eller lamper med afskærmning, så du ikke bliver blændet af pæren.

Man kan med fordel have flere forskellige lyskilder. Så når man skal finde tøj i klædeskabet og gerne vil kunne se outfittet ordenligt, kan man vælge en loftslampe, som lyser rummet godt op. Men når man bare tilbringer tid i soveværelset, inden man f.eks. skal i seng, kan det være mere behageligt med noget mere afdæmpet lys, eller måske en lille læselampe, hvis man ligesom mange andre, godt kan lide at læse i en bog, inden man lægger sig til at sove.

Kategorier: