Moderne kostumer har ændret sig gennem århundreder

Udklædningsfester har været moderne i flere århundreder, men kostumerne til festerne har ændret sig gennem alle tider – ligesom alle andre former for påklædning i det daglige og til fest. Moden inden for kostumer har ændret sig tilsvarende. Det har altid været populært at klæde sig ud i forskellige uniformer, som alle mennesker har et forhold til på den ene eller anden måde. I dag er det især de mere sexede og frække uniformer, der er moderne til kostumefesterne.

Politikostumer til både mænd og kvinder og militærkostumer til begge køn er evigt moderne. Karakterer fra film, tegneserier og tv er også blandt de mest populære kostumer ved kostumefesterne overalt. Nogle tænker nok, at det ikke er den mest kreative eller opfindsomme form på udklædning, men det er alligevel muligt at overraske de andre gæster med et overraskende valg af figur. Det er næsten ikke nødvendigt at nævne listen med populære karakterer fra film og tegneserier, men så godt som alle de største helte og skurke er i spil – lad os bare nævne Batman, Darth Vader og Harry Potter som nogle af de mest moderne i øjeblikket, da de alle er at finde i nye film, tegneserier og computerspil.

Kategorien med fjollede udklædninger har også altid været et moderne kostume for mange, der måske holder af at gemme sig bag en karakter. De moderne kostumer i den sjove afdeling tæller blandt andre Find Holger kostumer, tyroler eller oktoberfest-type, Angry Birds og baby kostumer til voksne, dyrekostumer og så videre.

Fra maskebal til moderne kostumefester – frække kostumer har altid været in

Der har til alle tider været noget hemmeligt, udfordrende og spændende over kostumefester, hvor kvinder og mænd møder frem som en anden, end den de er til hverdag. De frække og sexede kostumer i dag er mere afslørende, end de var til de gamle maskebal, men de er at tælle blandt de mest moderne og populære af slagsen. Der findes mange kategorier, hvor der er en fræk variant af for eksempel militær kostumet eller skolepige kostumet.

Tidsbestemte kostumer har ligeledes gennem årene har tiltrukket mange, der er på udkig efter moderne kostumer. Det er i og for sig selvmodsigende, at gammel mode kan være moderne, men det er det, når vi taler om kostumer fra forskellige årtier fra 1920’erne og frem, men også historiske kostumer fra Romerriget, det gamle Egypten eller den amerikanske indianerkultur tiltaler mange i dag.

Børnenes favoritter afspejler også de mest populære figurer fra kendte medier. I dag er superhelte populære blandt børn og unge, mens kostumer fra dyreriget er mest populære for de mindste børn. Evigt populære figurer fra Disney hører også til i den populære afdeling for børn.

Moden skifter hele tiden, og hvad der er moderne i dag kan være yt i morgen. Vælg derfor et moderne kostume, der samtidig rummer det tidsløse over sig, eller som kan udbygges med tiden.

Kategorier: