Lad ikke din hund ødelægge dit tøj

Som hundeejer har man garanteret oplevet et utal af gange, at ens hund bider tøj og sko i stykker, hvis ikke man er der til at holde øje med situationen. Det kan være enormt irriterende at miste sit yndlingstøj på denne måde, men heldigvis findes der gode råd for dette. Herunder vil du finde et par gode tips og tricks til, hvordan du kan undgå, at din hund ødelægger dit tøj. Disse tricks kan du nemt inkorporere i din hverdag, og du vil med garanti mærke en kæmpe forskel.

Træn din hund til at gøre det rigtige

Som regel er det de helt små hundehvalpe, der bider sko og tøj i stykker. Når din hund stadig er ung, er det lettere at træne den op til at gøre det rigtige. Dette kan dog også sagtens lade sig gøre, hvis din hund er ældre, men der vil det typisk kræve lidt mere tålmodighed. Når vi skriver, at du skal træne din hund til at gøre det rigtige, kan det i første omgang lyde som en indlysende selvfølgelighed. Det er det sådan set også, men der er faktisk mange måder at gøre det på. Vi foreslår, at når din hund bider dit tøj eller sko i stykker, at du lader din hund vide, at denne handling er forkert. Når du herefter skal træne din hund til at gøre det modsatte, så er det vigtigt, at du belønner din hund for dette. Du kan for eksempel lægge en sko foran din hund og herefter holde øje med, om din hund tager fat i skoen. Gør den ikke dette, skal den belønnes. På denne måde kan du hurtigt lade din hund vide, hvad der er rigtigt eller forkert ved simple belønninger. Disse belønninger vil din hund nemlig huske på fremover og dermed indordne sig dine regler.

Husk på, at hundeforsikringen også dækker visse udgifter

Hvis din hund har det med at bide i inventar og tøj derhjemme, kan det heller ikke udelukkes, at din hund også vil fortsætte denne adfærd, når du tager den med til fremmede hjem eller butikker. Hvis din hund skulle komme til at bide noget tøj eller et møbel i stykker, når I er udenfor hjemmet, så er det her, at den obligatoriske hundeforsikring kommer ind i billedet og kan dække de omkostninger, der måtte være i forbindelse med den uheldige situation. Udover den obligatoriske hundeforsikring findes der også mange andre praktiske forsikringer, du med fordel kan tegne for din hund. Du kan finde alt om hundeforsikringer ved at følge linket.

 

Kategorier: