Kemi i børnetøj, hvad skal man se efter?

SPONSORERET INDHOLD

De fleste forældre vil deres børn det bedste, og vil gerne sørge for at de har en sund og kemi-fri opvækst. Det kan dog være svært at gennemskue hvilket tøj, som indeholder farlige kemikalier. Her kan du læse mere om, hvad du skal se efter, når du køber tøj til dit barn.

 

Hvilke kemikalier kan der være i tøjet?

Hvis du selv har barn, eller har børn tæt på, så ved du det. De vokser alt for hurtigt, og pludselig er den lille baby blevet voksen. Det betyder også at de lynhurtigt vokser ud af deres tøj, og der skal skiftes tøj mange gange i løbet af et børneliv. Det kan være hyggeligt og sjovt at finde tøj til ens barn, men man skal se sig for. Det kan være svært at finde rundt i hvilket tøj man skal give sine børn på, og hvilket man ikke skal. Der er nemlig meget tøj der er fyldt med kemikalier, som kan skade barnets udvikling på længere sigt, hvis det bliver udsat for hormonforstyrrende stoffer i løbet af opvæksten. TÆNK har lavet en liste over nogle af de skadelige kemikalier, som kan forekomme i børnetøj, samt andre gode råd i forhold til børnetøj, som du kan læse mere om her.

For at hjælpe til at spotte hvilket tøj der er frit for kemikalier er der forskellige mærkningsordninger, man kan bruge som guidelines. Nogle af de mere gængse mærkninger er Svanen og Blomsten, som mange kender. De betyder, at der ikke er skadelige kemikalier i det pågældende tøj, og man kan derfor med god samvittighed give sit barn det på.

Tøj uden skadelige kemikalier behøver ikke nødvendigvis at være dyrere end andet tøj, men kan være det. Derfor føler mange forældre sig også nødsaget til at finde ekstra penge, og eventuelt tage et lån for at få råd til det. Af denne grund, men også fordi at børnene hurtigt vokser ud af deres tøj, så benytter mange forældre sig af genbrugstøj til deres børn. Det giver god mening, da børnene hurtigt vokser ud af tøjet, og det derfor ofte ikke er særligt brugt. Deleøkonomi er in, og der er flere der udbyder platforme hvor folk lettere kan bytte, købe og sælge tøj, blandt andet Børneloppen.

 

Kemi i børnetøjet skaber ubehag for barnet

Kemi i børnetøjet kan irritere barnets hud, og som følge gøre barnet frustreret og ked af det. En baby kan ikke kommunikere sit ubehag på andre måder end ved gråd, og enhver forælder ved, hvor frustrerende det kan være med en baby, der konstant græder. Det er synd for barnet, men kan også være opslidende for forældrene, og kan føre til reel stress, hvilket man ikke bliver en bedre forælder af. Hvis du vil have gode råd til hvordan du kan håndtere stress, så læs mere om emnet her.

Det er selvfølgelig hårdt at blive forældre, og man kan hurtigt drukne i en hverdag af bleer og børnetøj. Derfor skal man dog huske stadig at tænke på sig selv og hinanden, og nogle gange kan en ferie gøre underværker, både i forhold til relationen til jeres barn, men sandelig også relationen mellem hinanden.

Kategorier: