Hyg dig i vintermånederne med dine egne garn-projekter

Garn kan være lavet af mange forskellige materialer. Du har derfor rigtig mange muligheder, når du skal vælge garn til dine håndarbejdsprojekter. Du har både mulighed for at købe garn af naturlige materialer og garn af syntetiske materialer.  Du kan få tykt garn, tyndt garn, blødt garn, ensfarvet garn og flerfarvet garn, for bare at nævne nogle af mulighederne. Der findes rigtig meget lækkert garn.

Naturligt garn

Hvis du gerne vil bruge naturligt garn til dit næste håndarbejdsprojekt, er der flere forskellige muligheder, du kan gøre brug af. Du kan for eksempel købe garn af bomuld, uld, bambus, hør eller silke.

Syntetisk garn

Hvis du gerne vil have fingrene i syntetisk fremstillet garn, er der også flere forskellige muligheder. Her kan du for eksempel købe garn lavet af akryl, polyester eller nylon.

Blandingsprodukter

Der findes også rigtig mange blandingsprodukter, hvor flere forskellige typer af garnfibre er blevet blandet. Blandingerne kan være lavet af forskellige naturlige garnfibre, forskellige kunstige garnfibre eller en blanding af naturlige og kunstige garnfibre. Strømpegarn er for eksempel ofte en blanding af uld og nylon, da nylon er med til at gøre strømperne mere slidstærke. Der kan derfor være gode fordele ved at blande de forskellige garnfibre sammen.

Vælg det rigtige garn

I hækle- og strikkeopskrifter står der oplysninger om, hvad det er for en slags garn, du skal bruge. Kan du ikke få fat på lige præcis det garn, der er angivet i opskriften, eller ønsker du bare at bruge et andet garnmærke, er det naturligvis muligt at bruge noget andet garn, end det der er angivet i opskriften. Ved at kigge på de oplysninger, der står på garnets banderole, kan du se, om garnet kan bruges til den opskrift, du har. Er du i tvivl, kan du få hjælp i de fleste garn- og hobbybutikker. Det gælder både de fysiske butikker og netbutikkerne. Find bl.a. et stort udvalg af garn på Filato.dk.

Kategorier: