Hvad tager jeg på til begravelse?

Ofte kan det være svært, når en trist hændelse kommer tæt på, og du skal til begravelse. Hvad skal du tage på? Til en begravelse kan du ikke tage alt tøj på, da du bliver nødt til at vise respekt ved netop sådanne højtideligheder. Ligeledes gælder det om at kunne skildre mellem det fine tøj og hverdagstøjet.

Påklædning
Til begravelser før i tiden havde mænd udelukkende kun sort jakkesæt på med sort skjorte inden under, og kvinder bar en lang sort almindelig kjole. I dag er det anderledes, og du har derfor mulighed for at iføre dig andre farver end blot sort. Du skal stadig huske, at det skal være mørke farver, og farven hvid dur ikke. Det er selvfølgelig i orden, hvis du har en hvid bluse på, men du kan ikke komme i et helt hvidt sæt. Hvis du synes, at et helt sort outfit er kedeligt, kan du bl.a. kombinere den sorte farve med f.eks. mørkeblå. Igennem mange år har mønstre på tøj fået sit indtog, så har du en bluse med mønster, kan du iføre dig denne. Sørg ligeledes for at have en lille taske med, hvor du kan have dine værdigenstande liggende. Husk altid at have din telefon på flytilstand eller slukket – det vil ikke være godt, hvis det begyndte at ringe i kirken.

Det skal du huske

Når du skal til begravelse, er det altid en god ide at bestille bårebuketter, som kan ligge ved kisten under kirkeceremonien, og når kisten bliver kørt væk af bedemanden. Når du vælger blomster til en bårebuket, kan det være relevant at få vejledning til, hvilke farver og blomstertyper, som vil være en flot sammensætning. Hvis du ved, at den afdøde holdt af en speciel farve, så hav dette i mente. Du sender herved en kærlig tanke til personen oppe i himlen. En anden mulighed er, at du kan høre, hvad andre folk har tænkt sig at stille op med bårebuketten. Måske kan I slå jer sammen?

Kategorier: