Fald til ro i hjemmet om aftenen

Hverdagene er fyldt med daglige gøremål, og aftnerne kan hurtigt blive brugt på at være på de sociale medier eller se fjernsyn. Det betyder, at hjernen ikke når at falde til ro, og du kan sommetider mærke en indre uro i kroppen. Det kan derfor være en god ide at få et afbræk om aftenen, hvor du har mulighed for at falde til ro. Måske kan det også være, at du er påvirket af ydre faktorer. Her kan det være en god ide at få en husrensning.

Ny aftenafhængighed
Mange mennesker har en tendens til at drikke kaffe om aftenen, hvilket bevirker, at du har sværere ved at falde til ro pga. det høje koffeinindhold. Du kan derfor erstatte din kaffetrang om aftenen med the. The beroliger kroppen, og du kan få the i forskellige varianter – der er til enhver smag. Gode forslag kan bl.a. være mynte og kamille, da disse har gavnelige effekter for kroppen bl.a. hjælper mynte med bekæmpelse af inflammation.

Tag et varmt bad. Når de varme dråber rammer din hud, får det kroppen til at slappe af og falde til ro. Efter badet kan du tage dit yndlingsnattøj på, og rende rundt med det resten af aftenen, og det giver en hyggelig stemning. Du kan herefter gå ren i seng, så du er klar til en ny dag, som venter i morgen.

Væk med telefonen, og sig ”ja” til det sociale
Telefonen kalder på dig, når du lægger dig til at sove. Beskederne, snaps og notifikationer tikker ind, og det er svært at lade vær med at kigge på dem. Når du er ved at gribe fat i telefonen, så stop dig selv – pak den væk. Brug i stedet tiden på nærvær med dine nærmeste, og få en god sludder inden sengetid. Beskederne venter, men det gør de nære relationer ikke.

Kategorier: