Har du en designer gemt i maven?

Mangler du et sjovt kreativt projekt at give dig i kast med? Ejer du en symaskine? Så kan du prøve at lave dit eget tøj. Det kræver en masse øvelse, og man skal nok ikke forvente, at man bliver en ren Karl Lagerfeld på den første dag – men kast dig ud i kreative kreationer, og skab tøj lige efter din egen smag.

Forberedelse

Det er måske ikke mange, der ejer en gine – men det kan være super fint at sy efter et mønster, hvis du vil opnå et flot og ensartet resultat. I diverse stofbutikker sælger de færdige mønstre, du kan bruge igen og igen, hvis du ønsker en kjole i en særlig stil. Derudover er mønstrene også forskellige i størrelser – så du altid er sikker på, at din kreation kommer til at passe dig godt.

Stof har forskellige tykkelser og stivhed. Derfor er det fint at undersøge, om det stof du overvejer, f.eks. en vævet viscose med flot print, egner sig til dit projekt. Når du har lavet dine indkøb og forberedelser, kan du begynde dit projekt. Måske har du et par gamle flotte knapper, du gerne vil bruge (genbrugsbutikker har nogle gange de fineste gamle knapper)? Du kunne også overveje, om det ville være flot med et hjemmelavet broderi-design.

Her er en lille tjekliste:

  • Egner stoffet sig til dit projekt?

  • Har du et mønster i din størrelse?

  • Hvor mange meter stof skal du bruge?

  • Skal det stives af?

  • Skal du bruge foer, knapper, lynlås etc.

  • Har du ekstra symaskinenåle, kridt, knappenåle, saks og tråd i en rigtige nuance?

Søg inspiration rundt omkring, og slip din kreative nerve løs. Rigtig god fornøjelse!

Kategorier: