Guide til den bedste hårfjerning

Der er ikke noget værre end at få grimme røde knopper og irriteret hud efter barbering. Helt slemt er det, hvis man også døjer med at skære sig eller ujævne resultater. Læs med her og få tips og tricks til den bedste barbering.

Vælg den rigtige metode

Når det kommer til hårfjerning, er der mange forskellige metoder, man kan give sig i kast med. Den traditionelle skraber er for mange det nemmeste. Det kan være en i plastik eller en  permanent safety razor, der både er bedre for miljøet og billigere på den lange bane. Barbering med traditionel skraber er dog en kortvarig løsning, som mange hurtigt bliver træt af. Hvis du ønsker et resultat, der holder længere, kan du prøve forskellige voks- og epileringsmetoder af. Med voks og epilering får du et resultat, der holder i længere tid, og de hår der gror ud efterfølgende er blødere. Klik her og se mere.  Epilering kan foregå i badet, og det behøver ikke at blive gjort så ofte som barbering.

 

Hvis du for alvor gerne vil slippe af med barbering, kan du investere i laserbehandlinger. Man kan både få dem lavet på en klinik, og købe en maskine der kan gøre det. Efter et antal behandlinger er man stort set hårfri.

Før og efter

Hvis du anvender barbering, epilering eller voks, er der nogle gode tips til at få de bedste resultater. Et par dage inden er det en god idé at have givet området en tur med en blid scrub. Det fjerner de døde hudceller og aktiverer hårsækkene. Det er især godt, hvis du bruger voks eller epilator, da det gør hårrene parate til at blive hevet ud. En scrub kan også være med til at mindske chancen for indgroede hår.

 

Sørg for at anvende en god fugtighedscreme efter hårfjerning. Olie er et no-go, da det kan tilstoppe huden unødvendigt.

Kategorier: