Find den perfekte julegave til hende i god tid og undgå julestress

Efteråret anno 2018 har efterhånden indtaget Danmark, og det betyder, at juletiden er lige om hjørnet. Mange butikker begynder derfor at pynte op til den velkendte højtid, der for mange byder på familiehygge, julefrokoster, skønne traditioner og god mad. Men for nogle er julen også en udfordrende tid, hvor gaveræset fylder en stor del af hverdagen.

 

Julen er hjerternes fest. Hvis det bare var så simpelt, ville de fleste, der plejer at følge de kristne traditioner eller blot den danske kultur, nok synes, at det var en stor fornøjelse, så snart butikkerne slog dørene op med julepynt og bugnende varehylder.

 

Men julen er ikke altid hjerternes fest. Hver femte dansker føler nemlig stress i december, kunne TV2 fortælle i starten af december i fjor. Ifølge det store medie er det særligt de unge mennesker, der er i fare for at blive stressede over den nogle gange hektiske tid.

 

Planlæg julen

Er du en af dem, som har oplevet at føle sig stresset over de mange ting, der skal holdes styr på ved juletid, kan du med fordel gøre en dyd ud af at planlægge julemånederne.

 

Det anbefaler Bjarne Toftegaard, der er stressekspert. Blandt andet forklarer han til TV2, at planlægning er lig med ro i kalenderen. Og at ro i kalenderen giver ro i sindet. Derfor fortæller han, at det er en god idé at starte i god tid med de uundgåelige pligter.

 

En af de mest fremhævede pligter er gaveræset, som kan være svært at snige sig uden om. For de fleste danskere har selvfølgelig også en lyst til at finde en dejlig julegave til de mennesker, de har kær.

 

En sikker vinder

Vil du gerne planlægge din jul og gaveræset i god tid, er du allerede godt på vej til en mindre stressende december måned. Men der ligger nogle forhindringer på vejen, som du skal forbi, hvis du vil undgå at skulle løbe stærkt i juleræset op og ned ad gågaden.

 

Det er eksempelvis langt fra alle, der laver deres ønskeliste i god tid. Og uden en ønskeliste, kan det være svært – og måske endda stressende –  at skulle tænke sig frem til en god gave.

 

Vil du gerne undgå at skulle være afhængig af, at din familie eller din kære får skrevet deres ønsker ned i god tid, kan du selvfølgelig vælge at gå andre veje, når du skal vælge gave.

 

-Lav en god kop kaffe eller the, sæt dig i din sofa og udvælg årets gaver i ro og mag. På den måde undgår du at løbe fra butik til butik. Hvis du er heldig, kan du nøjes med en enkelt tur på posthuset, forklarede Bjarne Toftegaard til TV2 i 2017.

 

Nu mangler du blot den helt rigtige gave. Og hvis kreativiteten ikke rækker til at genopfinde den dybe tallerken, kan en sikker vinder være det bedste valg. Det kan eksempelvis være en Aagaard ring, hvis du leder efter en skøn gave en kvinde, du har kær.

Kategorier: