Find den perfekte hårfjerningsmetode til dig

Er du en af dem, som har problemer med, at der kommer røde knopper og betændelse, når du forsøger at fjerne dine hår? Det er du langt fra den eneste, der oplever. Men der er faktisk råd for, hvordan du kan mindske røde knopper på de steder, du benytter hårfjerning. Nogle vælger at tage kontakt til en fagperson, når det gælder barbering og råd, mens andre benytter sig af nettet. Find eventuelt ud af om der er en lokal klinik, som kan hjælpe dig med gode råd via nyheder Aalborg eller læs med herunder for at blive klogere på, hvordan du finder den perfekte hårfjerningsmetode for dig. 

 

3 overordnede typer af hårfjerning

Der er mange typer af hårfjerningsmetoder. Men der findes dog 3 overordnede typer, hvilke er:

 

  • At fjerne hår over roden
  • At fjerne hår ved roden
  • At ødelægge hårsække med laserbehandling

 

Den førstnævnte metode er blandt de mest kendte metoder ved hårfjerning. Dette gøres typisk ved barbering. Det kan foregå med en barbershaver eller en barberskraber. Fordelene ved denne metode er, at det er nemt at gå til, det går hurtigt, og det er temmelig smertefrit. Ulemperne er, at hårene vokser hurtigt ud igen og virker stride og kraftige. Det gør de, fordi de bliver fjernet midt på og ikke ved roden. En skraber kommer mere i bund, end shaveren gør, men til gengæld er det nemmere at skære sig med barberskraberen.

 

Så er der metoden, hvor man river hårene ud ved roden af hårsækken. Dette ses oftest med voksbehandling, epilering eller brug af pincet. Den store fordel ved denne metode er, at der går længere tid før hårene kommer igen. Der kan gå op til 3 uger.

 

Den sidste overordnede metode kan du få gjort hos professionelle, men der findes også maskiner, som du kan benytte hjemme. Ved denne metode varmes laseren op og hæmmer hårsækkene i at danne nye hår. Derved vil hårvæksten over tid blive reduceret. Behandlingen skal gøres omkring hver 2. eller 4. uge.

 

Hvordan finder jeg den bedste metode til mig?

Svaret på dette spørgsmål er, at du bør prøve dig frem. Ifølge eksperter, så er det ved hårfjerning meget afgørende, hvilken hudtype du har i kampen om at undgå røde knopper og betændelse. Hvis du har en sart og tynd hud, som måske også er tør, så er voksbehandling ikke det rette valg. Denne metode er hård ved huden. Ligeledes er en skraber heller ikke så skånsom, hvormed det kan give de røde knopper. Er det noget, du oplever ved disse metoder, kan du i stedet gribe fat i andre metoder. Du kan eksempelvis prøve med en shaver eller hårfjerning med laser. Disse metoder er mere skånsomme, hvormed de kan medvirke til mindre irritation – og ellers gå på nettet via nyheder Aalborg og find den nærmeste klinik, som kan hjælpe dig videre.

Kategorier: