Farvel til uren hud under graviditet

En graviditet kan føre huden tilbage til teenagelignende tilstande med bumser og uren hud. Det skyldes de hormonelle forandringer, der forvirrer huden og sætter sig som synlige spor på huden. Men du kan selv hjælpe din hud på vej ved at passe ekstra godt på den under din graviditet.

Rens grundigt huden 

Først og fremmest er det vigtigt, at du renser huden med en mild ansigtsrens morgen og aften. Også selvom du ikke går med makeup. I løbet af dagen kommer der masser af snavs på din hud, og det er vigtigt at rense det af, så det ikke sætter sig til urenheder.

 

Du skal til gengæld heller ikke overrense din hud, så den bliver tør og irriteret. Gør det derfor kun to gange om dagen – hverken mere eller mindre.

Brug en ansigtsmaske

Skal din hud have en lidt større udrensning, kan du bruge en ansigtsmaske til uren hud. Sørg for at vælge en, der sætter ind over for uren hud og betændte bumser. Nogle ansigtsmasker tilfører masser af fugt, og det har du ikke brug for, hvis du kæmper med urenheder.

 

Læg masken og lad den sidde ca. 10 minutter – skyl herefter grundigt med varmt vand og afslut med en god ansigtscreme.

Undgå fedtede cremer

Hvis du døjer med bumser og uren hud, skal du finde en creme, der passer til dit problem. Og her kan det være en god idé at gå udenom de fedtede cremer. De gør blot ondt værre og tilstopper porerne, som danner betændelsestilstande og dermed en bums.

 

Sørg også for at vaske dine makeup-pensler og -børster minimum én gang om ugen. Der sidder masser af bakterier i dem, som du kører rundt i ansigtet. Og det er selvsagt ikke godt for en uren hud – eller nogen anden hud for den sags skyld.

Spring makeuppen over

Lad så vidt muligt foundationen stå på makeuphylden og brug i stedet en let mascara, hvis du trænger til at se lidt friskere ud. Det giver din hud masser af luft, så den ikke bliver irriteret af makeup.

 

Skal du ud, kan du naturligvis bruge makeup – men i hverdagene er det en god idé at springe den over, så din hud får lov at hele i fred og ro.

Kategorier: