Bæredygtig varmepumpe med stil

At opvarme dit hus med en varmepumpe behøver ikke at betyde, at der skal flytte et stort, klodset og uhandy skrummel af en pumpe ind i dit hjem. Der findes en lang række varmepumper i flotte og strømlinede designs, der passer ind i de fleste danske hjem.

Du behøver med andre ord ikke at gå på kompromis med indretningen for at implementere en af de mest økonomiske og miljørigtige varmekilder i dit hjem.

Design og funktionalitet

Kommer det til udseendet er det helt klart Mitsubishi, der ligger forrest i feltet. Deres super strømlignede design er virkelig lækkert og enkelt.

Skal du bruge en luft til luft varmepumpe til dit sommer- eller fritidshus, er det en funktionel og lækker løsning, der kan hænge på væggen og sørge for, at der ikke bliver koldt og fugtigt i huset, når det skal stå tomt gennem længere tid.

En luft til luft pumpe pumper opvarmet luft ind i huset og sørger på den måde for at holde temperaturen oppe over de 14 grader det anbefales, for at undgå fugt og skimmelsvamp.

Heldigvis er det ikke nødvendigt at sætte en kæmpe larmende kasse op, der optager en masse plads og bestemt ikke pynter. Som før nævnt findes der en lang række funktionelle og æstetiske varmepumper på markedet.

Vælg den rigtige varmepumpe

Der findes flere forskellig slags varmepumper, der er fremstillet til forskellige former for opvarmning.

Skal du bruge en varmepumpe til opvarmning er en luft til luft pumpe et rigtig godt og økonomisk fornuftigt valg. Den skal spare dig mange penge i forhold til for eksempel el radiatorer eller lignende. Denne form for pumpe bruger varmen fra luften udenfor til at opvarme indenfor. Den består som regel af en del, der står udenfor og en del, der står indenfor og er ideel til brug i sommer- og fritidshuse, da mange af modellerne har mulighed for fjernstyring og overvågning af luftfugtighed samt temperatur i huset, den er monteret i. Det er en billig og let anvendelig måde at opvarme mindre huse på, men vær opmærksom på at de fleste modeller frembringer en del larm, når de er tændte.

Skal du omvendt bruge en pumpe, der kan opvarme vand til radiatorer, forbrug og eventuelt også gulvvarme. Her er der ikke tale om en pumpe, der kun opvarmer luften, men i stedet en, der opvarmer luft, der bruges til enten opvarmning af vand, der videre bruges til opvarmning eller luft, der bruges direkte til opvarmning. Det er en rigtig god løsning, i nyere huse med god isolering og gulvvarme eller store radiatorer. Varmeintensiteten er ikke ligeså høj som ved brug af et oliefyr eller fjernvarme.

Det er en rigtig god og energibesparende varmeløsning, men det kræver et hus, der er godt isoleret, for at du får fuldt udbytte af varmen og det udendørs anlæg, der sørger for at indsuge luften, der skal opvarmes frembringer en del støj, så vær opmærksom på dens placering.

Kategorier: