Rensning af pelsjakke

pelsjakke

Pelsjakker og pelsveste topper populariteten dette år. Det er der heller ikke noget underligt i – Pelsjakker er både flotte og varme! Ulempen ved pelsjakker er at de desværre kan være besværlige at rense. Derfor har jeg lavet en guide til hvordan man renser pels.

Rensning af pelsjakke

Pels kan komme fra mange forskellige dyr – mink, ræv og mange andre. Eftersom at pelsen er forskellig fra dyr til dyr, er det kun professionelle som ved hvordan at pelsen skal renses. Du kan desværre ikke selv vaske pelsen, men du kan få den renset på et renseri. Det er også vigtigt at bemærke at eksperter anbefaler, at pelsen bliver renset max en gang om året – ligegyldigt om du gør det derhjemme eller på renseriet.

Bliver pelsen våd, skal du ryste den og hænge den på en bøjle i et tørt rum. Lad for guds skyld også være med at fremskynde tørreprocessen ved at tørre pelsen med en hårtørre, radiator eller andet – det skader blot pelsen. Når pelsen er helt tør, skal du ryste den igen, og herefter er den klar til brug.

Du kan forlænge pelsens levetid, ved at opbevare den korrekt – den skal beskyttes mod møl, der skal være ventilation i det pågældende rum, så skindet ikke tørrer ud. Hæng den eventuelt på en bred bøjle hvor at pelsjakken har rig mulighed for at ånde. Om sommeren skal pelsen hænge et køligt og mørkt rum.

Pelsvest

En pelsvest er i teorien det samme som en pelsjakke – blot med en anden form. Derfor skal du behandle pelsvesten ligesom en pelsjakke:

  • Gå til renseri når du vil rense pelsvesten.
  • Rens maks 1 gang om året.
  • Bliver vesten våd, så ryst den og hæng den op til den bliver tør.
  • Fremskynd ikke processen med hårtørre eller radiator.

kunstige pelsjakker

Selvom nogle måske synes at kunstige pelsjakker ikke er ligeså lækre at have på, kan du med fordel købe en kunstig pelsjakke, hvis du vil gøre vaskningen af jakken lettere. Kunstig pels kræver ikke den store omsorg og pleje, hvilket en ægte pelsjakke gør. Kunstig pels kommer i mange forskellige kvaliteter, og nogle jakker kan endda kommes i vaskemaskinen når den skal renses.

Kategorier: