Vælg brugt konfirmationstøj og skån miljøet

Det koster mange penge at holde konfirmation. Og det har en høj prioritet hos forældrene, så derfor bliver der meget sjældent sparet på arrangementet. Men det kan være svært at få råd til det hele. Det er nemlig ikke alle, der har mulighed for at smide 30.000 kr. for en fest. Men selvom du måske ikke synes, det lyder som det mest idéelle, så findes der flere ting, du kan gøre, hvis du gerne vil spare lidt penge på konfirmationen. Du kan faktisk ret nemt købe eller låne brugt konfirmationstøj, som fremstår fuldstændig som nyt. Og det kan du gøre på flere forskellige måder.

 

Flere måder at skaffe brugt konfirmationstøj på

Hvis du gerne vil spare penge på konfirmationstøjet, så kan du blandt andet vælge at søge på normale videresalgshjemmesider så som Den Blå Avis, Gul Og Gratis osv. Her er der mange, som sælger deres brugte konfirmationstøj. Da tøjet ofte kun vil være brugt en enkelt gang, så vil det på det nærmeste være helt nyt. På denne måde vil du sandsynligvis også kunne få fat i konfirmationstøj, som er i en anden prisklasse, end du ellers ville kunne få fat i. Du kan her få tøj til både drenge og piger. Men mens tøjet ofte vil ligne lidt af det samme hos drengene, så vil konfirmationskjolerne være betydeligt mere forskellige. Og derfor vil du meget sandsynligt sagtens kunne finde en kjole, som falder i din smag.

Der findes også flere Facebook-grupper, som organiserer både videresalg, udlån og simpel videregivelse af konfirmationstøj til både piger og drenge. Her fungerer udlån af konfirmationskjoler således, at du kan låne en kjole gratis, hvis bare du får den renset, inden du afleverer den tilbage.

Ydermere er der flere kirker, som organiserer videregivelse af tøj. Her kan folk aflevere deres brugte konfirmationstøj, hvorefter andre kan komme ind og få noget, hvis de finder noget, de kan lide.

Hvis du skaffer dit konfirmationstøj brugt, så vil det ikke kun være bedre for din eller dine forældres pengepung. Det vil også være bedre for miljøet. For hvis man genbruger tøj, så vil der ikke blive udledt nær så meget CO2, da det brugte tøj jo ikke vil udlede mere, end det allerede har gjort i forvejen. Hvis du køber nyt konfirmationstøj, så vil det have udledt en masse CO2. Så derfor er genbrugs-konfirmationstøj også en grønnere løsning end det nye tøj.

 

Brugt konfirmationstøj kan sagtens være lige så godt som nyt tøj. Hvis du køber en brugt kjole til konfirmation, kan du eksempelvis altid få den figursyet, så den passer dig helt perfekt. På grund af alle de ovenstående tiltag, så er der nu rig mulighed for at få brugt tøj, som fremstår helt som nyt.

Kategorier: