Understrygning af tag – fiks dit tag inden det er for sent

Har du et hus fra 1970’erne eller 1980’erne? Er det et hus med et undertag af plastik? Så bør du overveje at få foretaget en understrygning af dit tag. Rigtigt mange huse, der er bygget om med plast undertag, begynder nemlig med tiden at rådne eller blive porøst, hvilket i sidste ende fører til et utæt tag. Men bare rolig, en understrygning af dit tag er meget billigere, end hvis du skulle have udskiftet hele taget – så det er bare med at komme i gang!

Langtidsholdbar understrygning af tag

Til en understrygning af dit tag bliver der brugt en elastisk fugemasse, som bliver opvarmet, hvilket gør, at den kan tåle de høje temperaturer om sommeren, og så den kan holde tæt om vinteren. Det er nemlig netop pga. de store temperatursvingninger, at undertagene af plastik begynder at rådne. Med du løser altså dit problem ved at foretage en understrygning af dit tag.

Proceduren sker inde fra loftet – det er også derfor, at det kaldes en understrygning. Fugemassen, som bliver brug, har de samme gode egenskaber, som fugemassen, der bruges til overstrygning. Den har en yderst lang holdbarhed, og så beskytter den mod indtrængning af slagregn og fygesne. Med en understrygning af dit tag forlænger du altså tagets levetid, da du får repareret alle tagets utætheder.

Tjek alderen på dit undertag

Rigtig mange undertage er i meget dårlig stand, og det er altså yderst vigtigt at få et repareret i tide, hvis ikke ud ønsker at udskifte hele taget. Tagets alder kan faktisk fortælle dig, hvorvidt det kan betale sig et reparere på taget, eller om det blot hælder til en udskiftning. For hvis dit tag alligevel nærmer sig den forventede levetid, giver det ikke mening at investere i det helt store reparationsarbejde – så bør du blot udskifte taget.

Overvejer du altså at få lavet en understrygning af dit tag, bør du lige tjekke tagets alder først. På denne måde sikrer du nemlig dig selv, at du får valgt den allerbedste løsning til dit tag. Lige her kan du desuden læse meget mere om emnet, samt se priser og meget mere på understrygning af tag.

Kategorier: