Tag vare på din krop

Din krop er dit tempel. Du har måske hørt dette ordsprog før, og måske du synes det lyder kliché. Selvom det måske lyder kliché, så er det faktisk ganske rigtigt. Hvis ikke man passer på sin krop gennem sit liv, så er chancerne bare større for, at du mærker det når du bliver ældre. Hvad end det er gennem belastning eller kost, så er det bare vigtigt at man passer på sin krop. Det betyder ikke nødvendigvis, at man skal være fanatisk omkring det. Bare det, at man bruger sin sunde fornuft og får dyrket regelmæssig motion, kan gøre en kæmpe forskel når man bliver ældre. Hvis du er interesseret i, at din krop skal holde mange år endnu – hvad end det er udseendemæssigt eller funktionelt, så vil vi nedenfor give et par gode tips til at holde kroppen ved lige.

Dyrk motion

Det er nok det mest indlysende råd, og du havde nok også regnet med at den kom. Det forholder sig dog sådan, at motion særdeles er med til, at din krop fungerer optimalt. Det er ikke først til når du bliver ældre, men også i skrivende stund. Din krop vil have det bedre, hvis du dyrkede motion 3-5 gange ugentligt. Det behøver ikke at være hård træning. Bare det at du får hævet pulsen i over 30-40 minutter, kan have en stor effekt. Faktisk så giver det også et mentalt boost, at man får rørt sig. Du bliver mere klar i hovedet, sover bedre og det giver dig derfor automatisk mere overskud i hverdagen.
Det kan godt være, at det er mentalt svært at komme afsted til de ugentlige træninger i starten. Det er ikke altid lige sjovt, men når først du har gjort det konsekvent i 3-4 uger, så vil du også hurtigt mærke en forskel, og den forskel bliver du afhængig af.

Kost og tilskud

Hvis du kombinerer motion med en sund kost og en række tilskud, så har du allerede der en opskrift på en sund krop. Sørg for, at du får dine grøntsager, minimer sukkerindtaget og spis de sunde fedtsyrer. Det har du sikkert hørt utallige gange, men det virker. Det skal dog siges, at man absolut ikke behøver at være fanatisk omkring det. Hyg dig med en pose slik engang i mellem, men sørg for at gør alting med måde. For lidt og for meget af alting, er aldrig godt.

Når vi snakker om tilskud, så er der også mange forskellige produkter man kan benytte. Generelt så gælder det bare om at få en masse forskellige vitaminer. Det er vigtigt at man ikke er i underskud af vitaminer. Lad vær med at gå for meget op i det, bare sørg for at du får indtaget en lige fordeling af diverse vitaminer. Kroppen fungerer bedre når du ikke er i underskud, og så hjælper det også på udseendet. Hvis du sørger for at spise rigtigt gennem dit liv, så kan det også ses når du bliver ældre. Anti-age cremer, øjencremer og andre produkter bliver altså overflødige, og det er samtidig med, at du også føler dig yngre. Så sørg for at passe på din krop gennem kosten og en aktiv hverdag!

Kategorier: