Sådan gør du det nemt at få en sundere hverdag

Langt de fleste danskere har et ønske om at leve og spise sundt, men det kan være svært, når man har en hektisk hverdag med job, børn og tidskrævende aktiviteter. At leve sundt handler dog ofte om vaner. Det tager omkring en måneds tid at skabe en ny vane, og derfor handler det for mange om at komme i gang. Er du interesseret i at få en sundere hverdag, så læs med i denne artikel, hvor du får gode råd.

Lav en madplan og hold den

Hvis du vil prøve at leve sundt, er et par af de mest basale vaner at ændre at lave en madplan, holde den og handle ind til en uge af gangen. Ved at lave en madplan får du overblik over, hvad der bliver spist, og du får samtidig mulighed for at skrive sunde retter derpå. Når du kun handler én gang om ugen, er det også begrænset hvor mange søde sager, der lander i indkøbskurven, fordi de usunde madvarer ofte er impulskøb. Ved at mindske impulskøb ved kun at handle få gange, kan du desuden spare hundredevis af kroner hver måned.

Få en frokostordning på arbejdspladsen

At spise sundt skal ikke være en sur pligt, og at skulle lave en madpakke og spise en gammel, varm rugbrødsmad er ikke særlig sjovt. Det er dog vigtigt at få frokost, så du har energi til hele dagen. Hvis du vil have sund og nærende mad på arbejdspladsen, kan du prøve at snakke med dine kolleger om at lave en frokostordning. Med sådanne en ordning kan du hver dag få nærende og sund mad, som samtidig smager godt. Bor du i Midtjylland, kan du gennem Le Menu få en Frokostordning i Herning – se mere her, hvis du er interesseret i sådanne et tilbud.

Kategorier: