Sådan fremmer du din restitution

En vigtig del af at træne og presse din krop til det yderste er, at du også giver den lov til at restituere. Restitution er et fornemt ord, som godt kan være lidt svært at blive klog på. For hvad betyder det egentlig at restituere? Hvorfor er det vigtigt? Og hvordan restituerer du bedst?

Ovenstående spørgsmål kan du blive klogere på i de følgende to afsnit af denne artikel.

Derfor er restitution vigtigt

Restitution betyder kort sagt, at du giver din krop lov til at genopbygge sig selv efter et træningspas. Det er faktisk i denne proces, at du høster frugterne af din træning. Træningen er med til at nedbryde kroppen, og restitutionen er så den proces, der skal genopbygge kroppen til et stærkere udgangspunkt end dét, du havde før træningen. Restitutionen er altså afgørende for, at du får det maksimale ud af din træning.

Hvordan restituerer du bedst?

Det er ikke nogen gylden regel for, hvordan du restituerer bedst muligt. Det kommer nemlig an på mange forskellige faktorer – eksempelvis din motionsform. For en langdistanceløber kan en restitutionsdag sagtens betyde 10 kilometer i løbeskoene, hvis det vel at mærke foregår i et roligt tempo. For en styrkeløfter vil dette være et voldsomt hårdt pas. Der er den aktive restitution, hvor du får lidt bevægelse i kroppen inden for rolige rammer. Så er der den passive restitution, som er afslapning. Det er her, at kroppen bare hviler sig. Om du spiller Playstation, sider og spiser mad, tager en lur eller drikker kaffe med en ven er ikke så vigtigt – bare du holder dig i ro, når det kommer til passiv restitution. Du kan også investere i Recovery Boots, da de kan være med til at øge restitutionen. Derudover er en sund og nærende kost også en vigtig del af restitutionen. Og så må du endelig ikke glemme din søvn.

Kategorier:

Sko