Opfrisk dit hjem med disse gode råd

 

Hjemmet kan hurtigt komme til at blive kedeligt, hvis man ikke rigtig ved hvad man kan gøre ved det. Det er relativt nemt at opfriske det lidt, og bringe liv inden for døren, men det kræver at man kender til de små fif. Derfor får du her 3 gode råd til et opfrisket hjem.

Grøn gør underværker

Generelt gør planter en del for hvordan dit hjem fremstår. Planter er liv, så derfor giver de automatisk lidt farve og liv når de bliver bragt hjem. Om det så er blomster på sofabordet, eller urter i vindueskarmen. Dog kan det også gøre en del af gruppere planterne. Man kunne købe en hylde, som de kunne stå på. Hylden er hurtig at sætte op, og derefter kan den hurtigt fyldes med forskellige slags planter. De fine og farvestrålende farver giver en stue et frisk pust. Men det er en god idé at tænke over hvilke planter man anskaffer sig, da man skal have tid til at vande dem regelmæssigt. Hvis man ikke har så god til er kaktusser, sukkulenter og aloe vera planter optimale.

 

Spil på farverne

 

Generelt er det farver som er med til at bryde det kedelige udseende i forskellige rum. Dog skal farverne kombineres rigtigt, så det ikke kommer til at se rodet ud. Det er heldigvis nemt. En af de lettere, og billigere, løsninger er at male en væg. Man behøver ikke nødvendigvis at male alle væggene i rummet, men bare én kan virkelig gøre underværker. Der findes heldigvis mange forskellige farver, og herunder utrolig mange nuancer af vægmaling til hjemmet. Derfor er det dejlig nemt at vælge en farve, som passer til de møbler man har. En bøtte maling er billigere end helt nye møbler, og giver alligevel mere, end et farverigt møbel ville kunne. Hvis man er ny til farver, kan den farverige væg også bruges som billedvæg, så det ikke virker så overvældende i starten.

 

Elementer af hygge

 

For at binde det hele sammen, og det som også er med til at gøre en forskel, er at få nogle elementer af hygge ind i hjemmet. Små farvede sten omkring planterne, søde billeder, eller duftlys. Duftlys er små og hyggelige, og udover det så er de nemme at snige ind alle steder. De kan sættes lige hvor man vil have dem. Hvis man ikke er til fyrfadslys, kan de også fås i større versioner, så det er helt op til den enkelte. Et par duftlys på sofabordet, et godt glas vin til en god film sætter virkelig stemningen. Måske der også kunne blive plads til en lyskæde over sofaen?

Kategorier: