Lev mindre klimabelastende: Dit tøjforbrug gør en stor forskel

Det er efterhånden en offentlig og samfundsmæssig kendsgerning, at vi alle skal bidrage for at vende klimaforandringerne – og der er faktisk tiltag, vi alle kan tage for at mindske vores klimabelastning i dagligdagen. En af de forandringer i din hverdag, du nemt kan lave, er dit forhold til dit klædeskab. I Europa alene står tøjproduktion m.m. årligt for udsendingen af 195 millioner tons CO2 – 17 gange mere end alle Danmarks biler årligt. Der er en masse omvæltninger, du kan vælge at blive en del af, som faktisk også er godt for dig:

  • Køb god kvalitet. Hvis kvaliteten er god, holder det længere, og du ender dermed med at købe mindre klimabelastende tøj.

  • Køb genbrug. Du kan også gå skridtet videre og købe genbrug. Dette tøj er allerede produceret, og du er dermed med til at udlede 0 tons CO2.

  • Køb tøj uden kemikalier. Kemikalierne skader både klimaet og miljøet – men det skader også dig. Du er dermed både med til at redde klimaet, miljøet og din hud.

Hvad kan jeg ellers gøre?

Der er masser af facetter af hverdagslivet, hvor du kan være med til at gøre en forskel. Dette er blot nogle af de aktioner, du kan lave:

  • Isolering af hulmur. Et af de tiltag, du får mest ud af at lave. Hvis du isolerer dine hulmure, sørger du får at din bolig holder bedre på varmen/energien. Dette er godt for klimaet, dit helbred og pengepungen.

  • Undgå benzindrevne transportmidler. Cyklen er bedst, men hvis det ikke helt rækker, er bussen, toget eller elbilen at foretrække over benzin/dieselbiler.

  • Køb mindre klimabelastende mad. Det kan du b.la. gøre ved at købe lokalt eller blot mad, der er produceret i Danmark, så det ikke er transporteret langvejs fra.

  • Prøv at spar på energien – b.la. i form af elektronik og varme.

Kategorier: