Gode tips til at passe på dit dyre tøj

Har du lige købt et lækkert, men – meget – dyrt stykke tøj, ønsker du helt sikkert at passe godt på det. Fra et økonomisk perspektiv virker det helt naturligt at passe ekstra godt på det tøj, der har taget hårdt på pengepungen, så det ikke ender med at være spild af penge, fordi du ikke har passet ordentligt på det. Derfor er det godt at vide, hvordan du passer bedst på dette tøj, og giver tøjet de bedste muligheder for at holde sig i god stand.

Pas på med tøjvasken – og vask kun, når det er nødvendigt

Selvom det er en helt naturlig ting at vaske tøjet, skal du passe på med at overgøre det. Det giver ofte lidt sig selv med dyrt tøj, fordi det ofte kun bruges til specielle begivenheder, og derfor bliver det ikke brugt så meget. Men når det endelig skal vaskes, skal du altså ikke bare proppe det i vaskemaskinen med alt dit andet hverdagstøj. Derimod kan det være en god ide at sende det på renseri, hvor der kan blive passet lidt bedre på tøjet under rengøringen af det. Det er helt klart noget, du ønsker for dit dyre tøj.

Strygning kan være en stor skade mod det dyre tøj

Selvom det er en normal ting for mange mennesker at stryge tøj, inden de tager det på, er strygning altså ikke særlig godt for tøjet. Det er med til at ødelægge nogle af fibrene i tøjet, hvilket er et problem. Derfor kan du tage nogle andre alternativer i brug – f.eks. er damp et godt alternativ til strygning. Derfor kan et lille life-hack være at hænge tøjet på en bøjle i badeværelset, inden du tager et varmt bad. Så kan dampen fra badet virke som en naturlig strygning af tøjet!

Kategorier: