Tøj til bådturen: hvilken beklædning skal du bruge på vandet?

Vi ved alle, at det danske vejr er uforudsigeligt. Det ene øjeblik skinner solen, det næste skyller regnen ned. Derfor er den rette påklædning vigtig–især, hvis du holder af en bådtur på vandet. Men hvordan skal du klæde dig på? Det får du råd til her.

Sammensæt dit tøj i lag

Når du skal på sejltur, er der flere ting at holde styr på: sikkerhed, det rette båd udstyr og så selvfølgelig god beklædning. Erfarne sejlere og friluftsfolk bruger tre-lagsprincippet. Det er både effektivt og klogt, når man skal opholde sig udenfor.

Inderste lag – tøj, der transporterer sveden væk

Det inderste lag tøj i tre-lagsprincippet skal helst bestå af et tyndt lag, der sidder tæt, men ikke for stramt til kroppen. Vælg svedtransporterende tøj, så sveden kommer væk fra din hud. Her er uld et velfungerende materiale, også selvom det kan klø en anelse. Uld holder heller ikke på svedlugten modsat syntetiske materialer.

Andet lag – isolerende beklædning

Det andet og midterste lag skal isolere, og her er uld endnu en gang et rigtig godt valg. Det er meget isolerende, også selvom det bliver vådt. Dog tager det længere tid om at tørre.

Ønsker du ikke uld, kan fleece også være velegnet. Fleece tørrer super hurtigt og holder sig letvægtigt, men bliver det vådt, isolerer det ikke specielt meget.

Yderste lag – vand- og vindtæt tøj

Du er nu kommet til det yderste lag, som har til opgave at beskytte dig mod vand og vind. Det siger sig selv, at jo mindre kulde, der kommer ind udefra, jo bedre kan du holde dig varm. Til det formål er regntøj oplagt. Din hverdagsjakke kan også være en mulighed til rekreativ sejlads.

Tre-lagsprincippet gør det nemt for dig at tilpasse dig vores omskiftelige vejr, da du hurtigt kan tage lag af og på.


 

Kategorier: