De bedste tips til et stærkt hår

En ellers dejlig morgen kan hurtigt ødelægges, hvis du finder ud af, at du har en dårlig hårdag. Alle kan faktisk opnå lækkert hår, såfremt de blot får etableret nogle gode hårrutiner. Det kan du læse mere om herunder, hvor du præsenteres for de bedste tips til et stærkt hår.

1. Vask kun dit hår 2-3 gange om ugen

Det er ikke alle, der bryder sig om tanken om at skulle nøjes med at vaske håret 2-3 gange om ugen. Hvis dit hår er meget fedtet, så kan du godt vaske det dagligt, men i så fald skal du bruge en mild shampoo. Du skal dog være opmærksom på at vasker du det hverdag, så slider det unødigt meget på håret.

2. Tør dit hår forsigtigt

Efter et bad, skal du trykke vandet ud af håret, og herefter lade det lufttørre, indtil det er næsten tørt. Først herefter skal du gøre brug af din hårtørrer. Bruger du en hårtørrer, så er det vigtigt at holde den et stykke fra håret. Brug også helst den laveste temperaturindstilling, da det kan skåne håret markant.

3. Beskyt håret mod varme

Du skal altid bruge et varmebeskyttende produkt, inden du føntørrer, krøller eller glatter. Det er gældende, uanset om du bruger disse apparater dagligt eller ej. Sådanne produkter skaber en hinde, der leder varmen væk. Du kan med fordel købe disse produkter med en NiceHair rabatkode, for at spare penge.

4. Pas på solens stråler

UV-stråler fra solen er hårde for både hår og hovedbund. Det er især gældende om sommeren. Derfor skal du helst bruge et hårprodukt med UV-filter eller en hat til de varme sommerdage. Solens stråler kan gøre dit hår tørt og porøst. Derfor kan det knække nemt, hvis du ikke beskytter det med et UV-filter.

5. Klip spidserne med jævne mellemrum

Du gør klogt i at klippe spidserne hver sjette til ottende uge. Gennemsnitligt vokser håret med ca. 12 mm. pr. måned. Derfor kan du sagtens gå hen og blive langhåret, hvis du blot får fjernet 1 cm. pr. gang. Ved at klippe det med jævne mellemrum, undgå du at få spaltede spidser, der får dit hår til at se usundt og slidt ud.

6. Hold dit brug af stylingprodukter på et minimum

Du bør ikke bruge for mange stylingprodukter. Du kan finde et væld af voks, mousse og spray, der lover dig et fantastisk hår. Dit hår kommer dog ikke til at se fantastisk ud, blot fordi du bruger det i store mængder. Det forholder sig faktisk stikmodsat. På sigt slider og ødelægger overdreven brug af stylingprodukt blot dit hår.

7. Proteiner styrker dit hår

Hvis du gerne vil styrke dit hår, så bør du spise løs af fjerkræ af alle slags, fisk, ost, æg, magert kød og nødder. Fælles for alle disse ting er, at de har et stort indhold af gode proteiner. Det er noget, dit hår ikke kan leve uden, da dit hår hovedsageligt af protein. Derfor tilfører det mere naturlig styrke at spise proteiner.

Kategorier: