Træningstøj til alt sport og motion

Træningstøj

Træningstøj er ikke nødvendigt for, at kunne løbe en enkelt tur engang imellem, men ønsker du at dyrke motion regelmæssigt, så bør du investere i noget ordentligt sportstøj.

Læs hele artiklen og du vil kende forskel på normalt tøj og træningstøj, og hvornår du bør bruge det ene fremfor det andet.

Hvorfor bruge træningstøj fremfor normalt tøj?

Når du dyrker en eller anden form for motion/sport, så er det vigtigt, at du har noget tøj på der er tilpasset denne form for motion eller sport. Fælles for motion er, at vi skal have pulsen højere op end normalt, og det for vores krop til at svede. Når vores krop sveder, bliver vores tøj vådt og vi vil begynde at fryse.

Det er her træningstøjet kommer ind i billedet. Sportstøj er svedtransporterende og leder sveden væk fra kroppen, så du ikke længere vil fryse. Ved at bruge svedtransporterende træningstøj mindsker du altså chancen for, at blive syg dagen efter.

Det er dog ikke den eneste grund til, at skulle bruge træningstøj fremfor normalt tøj. Dit træningstøj er lavet til, at du kan bevæge dig mere frit, det sidder strammere på kroppen, det er mere slidstærkt og tilpasset lige netop den sport eller motionsform som du dyrker. Du bør altså vælge dit træningstøj efter den sport eller aktivitetsform som du dyrker. Spiller du f.eks. fodbold er det vigtigt at dit træningstøj er meget slidstærkt og sidder meget tæt ind til kroppen samtidig med, at du beholder meget af din smidighed. Du har ikke brug for diverse reflekser på dit træningstøj som en løber har brug for.

Hvorfor kan jeg ikke bare bruge normalt tøj?

Løber du lidt engang imellem kan du selvfølgelig godt bruge nogle løse bukser og en t-shirt/sweater. Vil du dog gøre det til en vane, bør du investere i det rette sportstøj, da det helt klart kun vil gavne dig på den lange bane. Dit normale tøj er stivere end træningstøj hvilket gør bevægelser mere besværlige. Dit normale hverdagstøj er ikke lavet til, at transportere sved eller regulere kropsvarmen. Husk at dit hverdagstøj som regel kun er designet med udseende som fokus, hvorimod træningstøj er designet med din sport som fokus.

Hvilket træningstøj har jeg brug for?

Træningstøj findes i mange kvaliteter og i mange prisklasser. Når du vil ud og investere i træningstøj er det vigtigt, at overveje hvor meget du vil få det brugt. Hvis du f.eks. løber en lille tur tre gange i ugen, kan du godt nøjes med sportstøj i en middel kvalitet og en mellem prisklasse. Har du derimod planer om, at løbe et maraton bør du investere i noget træningstøj af en højere kvalitet, da du udsætter din krop for et væsentligt større pres.

Hvor finder jeg træningstøj?

Du kan finde træningstøj i din lokale sportsforretning. Hvis du dog er interesseret i, at spare en del penge, kan du også købe dit træningstøj på nettet. Her findes der mange forskellige webshops som sælger forskellige former for træningstøj.

Hvis du leder efter løbetøj eller andet sportstøj vil jeg anbefale dig, at kigge på zalando.dk.

Er dine interesser derimod indenfor styrketræning og fitness, så er Bodyman.dk det bedste sted i Danmark.

Sports gadgets

Du skulle nu have styr på dit træningstøj men, hvad med at tage et kig på nogle af de fede træningsgadgets der er kommet det sidste stykke tid?

Withings pulse

Withings pulse er en smart lille måler, der giver dig alle de nødvendige informationer under og efter træningen. Du finder informationer som f.eks. din puls, din aktivitet, kalorieforbrænding, søvnmåler og med mere. Med til Withings pulse får du også en app, hvor du løbende kan følge med i din aktivitet.

Du finder Withings pulse her.

Et lille sjovt tip: Efter du har løbet et par gange med Withings pulse, så prøv at løbe et par gange med nogle lette håndvægte i hænderne. Start evt. ud med 0,5 kg. Du vil blive overrasket over resultatet 😉

Endomendo running app

Kan du godt lide at løbe, eller ønsker du lidt ekstra motivation, så kan du med fordel download Endomendo running app til din telefon. Her kan du følge med i, hvor langt du har løbet, hvor hurtigt du færdiggjorde ruten og andre sjove informationer. Du kan tilmed konkurrere med dine venner!

Du kan læse mere om appen her. 

Kategorier:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *